Τα πρώτα λόγια του Πέτρου Φιλιππίδη μέσα από το κελί: «Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή»

Με χειροπέδες οδηγήθηκε στις φυλακές Τριπόλεως ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την απόφαση προφυλάκισης.

Ο ηθοποιός, αφού πέρασε το βράδυ στη ΓΑΔΑ, μεταφέρθηκε σήμερα στις φυλακές Τριπόλεως όπου κρατούνται συνήθως κατηγορούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, o Πέτρος Φιλιππίδης δεν θέλει να μιλήσει με κάποιον ενώ όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον ρώτησαν αν είναι καλά, εκείνος φέρεται να απάντησε: «Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή».

Προφυλακιστέος ο Πέτρος Φιλιππίδης -«Θα μπορούσε να επαναλάβει τα ίδια αδικήματα»
Ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε, την Τρίτη, προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια που ερευνά τις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τριών γυναικών. Ο κατηγορούμενος ηθοποιός βαρύνεται με τις κακουργηματικές κατηγορίες του βιασμού σε βάρος μίας γυναίκας το 2008 και της απόπειρας βιασμού σε βάρος άλλων δύο γυναικών το 2010 και το 2014.

Η 15η ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως διέταξε την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη, μέχρι τη δίκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε υπ’ όψιν αφενός τις ενδείξεις ενοχής στις οποίες βασίστηκε η άσκηση ποινικής δίωξης και αφετέρου μία σειρά από άλλα επιβαρυντικά στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση.

Ένα εξ αυτών φέρεται να είναι η μακρά περίοδος «δράσης» του ηθοποιού, από το 2008 έως το 2014, κατά την οποία φέρεται ότι εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη-θιασάρχη και ασκώντας εξουσία προχωρούσε στις σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος των γυναικών που τον κατήγγειλαν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, στο σκεπτικό της προφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στις επαγγελματικές του ενασχολήσεις και να επαναλάβει τα αδικήματα. Αρνητικά «μέτρησε», επίσης, και η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά τη διάρκεια τέλεσης των πράξεών του, αφού φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών και συνέχισε απτόητος την επίθεση εις βάρος τους.

iefimerida.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧανιά | Συγκέντρωση ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς | Photos
Επόμενο άρθροΤι λένε τα ζώδια για σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ