Τα οργανωτικά ζητήματα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 8-9 Φεβρουαρίου, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή (ΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφασίστηκε σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Κατά τις ίδιες πηγές, η ΠΓ αποφάσισε τη διεξαγωγή συμβουλευτικού δημοψηφίσματος στις 5-6 Απριλίου, το περιεχόμενο του οποίου θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος. Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για να επικυρώσει τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο.

Επιπλέον, η ΠΓ του κόμματος αποφάσισε τη διεξαγωγή μεγάλης κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου. Το συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί στις 6-8 Μαρτίου.

Kατά τη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η διεξαγωγή τεσσάρων θεματικών προσυνεδριακών ημερίδων έως το Πάσχα, σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, με αντικείμενο την αγροτική πολιτική, την αυτοδιοίκηση, το συνδικαλιστικό κίνημα και τον πολιτισμό.

Η ΠΓ αποφάσισε, επίσης, τη διεξαγωγή διεθνούς συνεδρίου αποτίμησης της κυβερνητικής θητείας στις 3-4 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι λίστες μελών του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου θα οριστικοποιηθούν έναν μήνα πριν την διεξαγωγή του. Υπενθυμίζεται ότι, όπως ήδη έχει αποφασιστεί, το συνέδριο θα διεξαχθεί 14-17 Μαΐου. Η εκλογή των συνέδρων θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 2-4 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ