Τα -όχι και τόσο- κραυγαλέα σημάδια ότι σε χρησιμοποιεί

Γενικά, δεν είναι απαραίτητο κάποιος να είναι αγενής απέναντι στη γυναίκα με την οποία απλώς θέλει να περνάνε καλά. Ειδικά. μπορεί να μην θέλει κάτι παραπάνω από αυτό που έχετε και να μην μπορείς να του καταλογίσεις κάτι επιλήψιμο στη συμπεριφορά του. Εσύ θέλεις να ξέρεις όμως που πατάς και πού βρίσκεσαι, για να μην τρέφεις φρούδες ελπίδες.

Τον καλούν, ενώ είσαι μπροστά και αυτός δεν σε αναφέρει
Σαφώς και υπάρχουν εξαιρέσεις, δεν τίθεται κάποιο θέμα σε αυτό. Αλλά σκέψου λίγο την παρακάτω σκηνή. Είστε μαζί έξω για ποτό ή σπίτι σου, φίλος τον καλεί και τον ρωτάει πού βρίσκεται. Η πιο κλασική απάντηση που δίνεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι «Είμαι με τον τάδε, εκεί». Αυτός όμως αποφεύγει να σε αναφέρει, χωρίς να υπάρχει λόγος. Δεν είναι ότι θα ανταλλάξετε βέρες αν πει ότι είναι κάπου μαζί σου, κι όμως αυτός το αποφεύγει. Λογικά, θα μπορούσε να σημαίνει δύο πράγματα: 1. Δεν σε έχει αναφέρει σε καμία συζήτηση, οπότε το όνομά σου δεν λέει τίποτα σε αυτόν που κάλεσε ή 2. Ντρέπεται να πει ότι είναι μαζί σου. Ακόμη κι αν έχετε βγει λίγες φορές, το όνομά σου στην περίπτωση που σε βλέπει έστω και λίγο σοβαρά, θα είχε ειπωθεί, σε αυτήν την περίπτωση απλώς περνάτε καλά.

Δεν προτίθεται να σε πάει σπίτι
Ποτέ. Ακόμη και αν έχεις αυτοκίνητο και οδηγείς, θα έχει παρουσιαστεί κάποια στιγμή η ανάγκη να σε πάει εκείνος σπίτι, για παράδειγμα αν έχεις πιει ένα ποτό παραπάνω. Κι αν δεν οδηγείς, ευκαιρίες να σε γυρίσει σπίτι υπάρχουν πολλές. Η αλήθεια είναι ότι για κάποιον που ενδιαφέρεται, αυτή η μικρή ιεροτελεστία του να σε γυρίσει σπίτι, στην πραγματικότητα δεν είναι αγγαρεία. Αν δεν αρπάζει από τα μαλλιά την ευκαιρία αυτή, δεν έχει τη διάθεση ούτε να σε δει παραπάνω, ούτε να εντυπωσιάσει.  Δεν είναι απαγορευτικό όταν συμβαίνει, μπορεί να έχει κι άλλα πράγματα να κάνει ο άνθρωπος, αλλά αν συμβαίνει συνέχεια, το λες και σημάδι αδιαφορίας.

Κάθε φορά που θέλεις να συναντηθείτε, νιώθεις ότι πρέπει να βρεις δικαιολογία
Καταρχάς, πρέπει να τον προσεγγίσεις εσύ. Στο τσατ κιόλας, όχι στο τηλέφωνο, για να μη φανείς πιεστική. Έπειτα, αφού του προκαλέσεις το ενδιαφέρον, πετάς μία σπόντα για ένα μπαρ που άκουσες ότι άνοιξε και θα ήθελες να πας. Δεν πιάνει ποτέ τη σπόντα και τελικά αναγκάζεσαι να του πεις η ίδια να πάτε. Σου λέει ότι θα σου πει σε λίγο και μετά από κανένα δίωρο, ίσως τελικά να απαντήσει καταφατικά. Αν έχεις βρεθεί σε αυτή τη θέση, είναι εξαιρετικά κουραστικό ακόμη όταν πρέπει να το περιγράψεις και θα σε συμβουλεύαμε να τον ξεφορτωθείς.

Ακυρώνει με αυτόν τον μοναδικό τρόπο
Κανονίσατε να βρεθείτε, είπατε μέρα και μέρος και έχετε αφήσει την ώρα για το τέλος. Έρχεται λοιπόν η στιγμή που πρέπει να επικοινωνήσετε για να κανονίσετε και την ώρα. Αντί να σε ρωτήσει ο ίδιος τι ώρα θα βρεθείτε, επιστρατεύεται κάτι διπλωματικές απαντήσεις όπως: «Είμαι κουρασμένος, αλλά ίσως μπορέσω να βγω για ένα ποτό» ή «Ισχύει για σήμερα;». Ίσως και να ποντάρει στην ιδιοσυγκρασία σου και ελπίζει να του πεις ότι αφού είναι κουρασμένος ας το κάνετε μία άλλη μέρα. Αν έχει συμβεί μόνο μία φορά, μπορεί απλώς να μην έχει πολύ αυτοπεποίθηση και να θέλει να τον επιβεβαιώσεις. Σε περίπτωση που είναι η δεύτερη ή τρίτη φορά που το κάνει, δεν φαίνεται ενθουσιασμένος.

Ξεχνάει πράγματα για τα οποία έχετε μιλήσει πολλές φορές
Δεν θα δικαστεί επειδή δεν θυμάται τι έφαγες χθες ή πώς έλεγαν τη δασκάλα που είχες στη δευτέρα δημοτικού. Θα δικαστεί όμως, επειδή δεν θυμάται κάτι αξιόλογο που του έχεις πει, όπως η αγαπημένη σου ταινία ή κάτι κάποια εμπειρία εξέχουσας για εσένα σημασίας. Δηλαδή, εντάξει, δικαιολογείται να μη θυμάται επί λέξει ότι του έχεις αναφέρει, αλλά αν δεν ανακαλεί στη μνήμη του ούτε τα βασικά, σημαίνει ότι δεν σε προσέχει καθόλου

in2life.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ