Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και η κακοκαιρία έκλεισαν τα σχολεία στα Χανιά – Τι είπε στο zarparadio 89.6 ο Νίκος Καλογερής

τα-αυξημένα-κρούσματα-κορονοϊού-και-η-1120666

Την απόφαση του να κλείσει τα σχολεία, από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη δικαιολόγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής.

Όπως είπε μιλώντας στο zarparadio 989.6 ο κ. Καλογερής, η απόφαση πάρθηκε εξαιτίας των αναμενόμενων έντονων καιρικών φαινομένων που ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητά και στα Χανιά, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως θα κορυφωθούν τις επόμενες ώρες.

Για το λόγο αυτό όπως είπε ο κ. Καλογερής επιλέχθηκε να κλείσουν τα σχολεία από σήμερα προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Μάλιστα, στη λήψη της απόφασης αυτής συνέτεινε και η διαπίστωση των αυξημένων κρουσμάτων στα Χανιά, καθώς στην τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ στο νομό καταγράφηκαν 12 κρούσματα, γεγονός που προφανώς ανησύχησε τους αρμόδιους.

Όπως είπε  κ. Καλογερής, το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την κακοκαιρία, όπου σε αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο να μείνουν ανοιχτά τα παράθυρα των σχολικών αιθουσών και να αποφευχθεί ι συνωστισμός αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων κατά μια ημέρα νωρίτερα, και όχι από την Tρίτη όπως είχε προαποφασιστεί.

Zarpanews.gr

2 thoughts on “Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και η κακοκαιρία έκλεισαν τα σχολεία στα Χανιά – Τι είπε στο zarparadio 89.6 ο Νίκος Καλογερής

  1. Κύριοι είστε αστείοι έως τα όρια της γελοιότητας. Χαμένες ώρες από την εκπαίδευση των παιδιών, χαμένες ώρες από την εργασία των γονιών (για όσους έχετε αφήσει να δουλεύουν ακόμα), χαμένα ποσά από την αποταμίευση των νοικοκυριών για να αγοραστούν Η/Υ και λοιπά ηλεκτρονικά μέσα (που και αυτά πάνε χαμένα γιατί και αυτά δεν μπορούν να αξιοποιηθούν σωστά), χαμένες ώρες από τις λοιπές προγραμματισμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες των παιδιών (διαδικτυακά ξένες γλώσσες, μουσική κα.), αφού με το έτσι θέλω αποφασίστηκε να γίνουν μαθήματα το απόγευμα. Στις ειδικές αυτές συνθήκες, εννοώ του κορωνοϊού και όχι της κακοκαιρίας, χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση και μέτρα. Τα μισά παιδιά κάθε τάξης να κάνουν μάθημα στην τάξη και τα υπόλοιπα να κάνουν μάθημα μέσω τηλε-εκπαίδευσης. Την επόμενη ημέρα θα αλλάζει τρόπο διδασκαλίας η κάθε ομάδα. Ας δουλέψουν και λίγο παραπάνω οι δάσκαλοι και καθηγητές. Τόσους μήνες το τελευταίο έτος μόνο πληρώνονται. Σε τελική, ας τους πληρώσουν υπερωρίες. Το κόστος από τις υπερωρίες θα είναι ελάχιστο μπροστά στο κόστος που έχει αυτή η κατάσταση για την οικονομία και την κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook