ΣΥΡΙΖΑ: Ενορχηστρωτής των υποκλοπών ο Μητσοτάκης, τα καθεστώτα πέφτουν με πάταγο

συριζα-ενορχηστρωτής-των-υποκλοπών-ο-966532

«Οι παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέοντα αποτελούν ομολογία ενοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη για το δικό του Watergate, το σκάνδαλο παράνομων παρακολουθήσεων πολιτικών αντιπάλων κι ενοχλητικών δημοσιογράφων. Το καθεστώς Μαξίμου πιάστηκε επ’ αυτοφώρω κι ο επικεφαλής του καθεστώτος, ο κ. Μητσοτάκης, προφανώς όχι μόνο γνώριζε αλλά είναι ο ενορχηστρωτής των υποκλοπών», υποστηρίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει πως τώρα ο πρωθυπουργός προσπαθεί να διασωθεί θυσιάζοντας τους στενότερους και πιο έμπιστους συνεργάτες του: το «δεξί του χέρι», ανιψιό του και γενικό γραμματέα πρωθυπουργού, κ. Δημητριάδη, και τον επικεφαλής της ΕΥΠ, κ. Κοντολέοντα, για τον οποίο άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο προκειμένου να τον τοποθετήσει στη θέση του, καθώς δεν πληρούσε τα κριτήρια του νόμου.

«Οι παραιτήσεις και των δύο, ωστόσο, αποτελούν και παραδοχή πως όσα έλεγε η κυβέρνηση κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόσους μήνες ήταν χυδαία ψέματα. Ακόμα κι όσα έλεγαν οι κ. Κοντολέων, Πιερρακάκης και Γεραπετρίτης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πριν μία μόλις εβδομάδα. Όσο για τις γελοίες διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου που προσπαθεί να μετατοπίσει τη συζήτηση από το παράνομο λογισμικό Predator σε δήθεν νόμιμες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και σε “κλίμα τοξικότητας”, δεν γλιτώνουν κανέναν από τις ευθύνες του. Κι αυτές δεν είναι μόνο πολιτικές, αλλά πιθανότατα και ποινικές», υπογραμμίζουν στην Κουμουνδούρου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, διαβεβαιώνουν στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ τον κ. Μητσοτάκη ότι τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι, πως όλα θα διερευνηθούν μέχρι τέλους κι «ο ίδιος θα λογοδοτήσει για την πρωτοφανή από τη Μεταπολίτευση και μετά παράνομη κι αντιδημοκρατική εκτροπή που επιχείρησε προκειμένου να στήσει το καθεστώς του»: «Τα καθεστώτα συνήθως πέφτουν με πάταγο», καταλήγουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

cmm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook