Συνεχίζονται στα Χανιά οι δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας – Εγκληματική αμέλεια η παράλειψη της | Photos

συνεχίζονται-στα-χανιά-οι-δωρεάν-εξετ-988359

Την μονάδα κινητής μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που από χθες Σάββατο βρίσκεται στον Δημοτικό Κήπο επισκέφτηκαν την Κυριακή πολλές Χανιώτισσες, που θα μπορούν και αύριο Δευτέρα να εξεταστούν δωρεάν. Τις επόμενες μέρες η κινητή μονάδα μαστογράφου θα βρεθεί σε συγκεκριμένα σημεία των Δήμων Πλατανιά και Αποκορώνου.

Στα Χανιά πάντως, στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, που πραγματοποιείται στο Δήμο Χανίων με χορηγό Εταιρεία την “ESTEE LAUDER” και σε συνεργασία με το Παράρτημα Χανίων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, αρκετές ήταν οι κυρίες που στο πλαίσιο της πρόληψης, βρήκαν την ευκαιρία και έκλεισαν τα ραντεβού τους για να εξεταστούν έγκαιρα. Ωστόσο, όπως δήλωσε η τεχνολόγος-ακτινολόγος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ιωάννα Γιαννίκου, στο πλαίσιο των επισκέψεων σε διάφορες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώνει το φαινόμενο παλαιών ετών, όπου πολλές γυναίκες χρησιμοποιώντας διάφορες δικαιολογίες αμελούν να φροντίσουν τον εαυτό τους. Μία αμέλεια την οποία η ίδια χαρακτήρισε ως… εγκληματική!«Έχουμε μείνει λίγο πίσω,  γιατί οι γυναίκες αμελούν να φροντίσουν τον εαυτό τους. Λένε ότι θα το κάνουν κάποια στιγμή και δεν το κάνουν ποτέ. Το καλό είναι ότι πλεόν ερχόμαστε εμείς στο σπίτι τους και δεν χρειάζεται να κάνουν πολλές διαδικασίες για να υποβληθούν σε εξέταση μαστογραφίας και οι περισσότερες έρχονται εξαιτίας αυτού.

Ζούμε στον κόσμο που όλοι θεωρούμε ότι το κακό δεν θα μας βρει ποτέ… Οπότε λειτουργώντας με αυτό το σκεπτικό υπάρχει αυτή η δικαιολογία, του δεν προλαβαίνω, κάτι που για μένα είναι εγκληματική αμέλεια. Όλες οι γυναίκες πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας, γιατί αν δεν φροντίσουμε εμείς τον εαυτό μας και δεν είμαστε εμείς καλά, δεν θα είναι και οι υπόλοιποι γύρω μας. Για αυτό είναι τόσο σημαντική η φροντίδα των εαυτών μας και η πρόληψη…» επεσήμανε η κα Γιαννίκου στο zarpanews.gr.Από την πλευρά τους πάλι κάποιες γυναίκες, που μίλησαν στο zarpanews.gr, μετά την ανώδυνη και σύντομη εξέταση μαστογραφίας που έκαναν την Κυριακή στον Κήπο, πέρα από την αμέλεια, επικαλέστηκαν και οικονομικούς λόγους. «Εγώ έχω μπει σε αυτή την διαδικασία και μιας και μου δόθηκε ευκαιρία έκλεισα για την εξέταση. Κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει απαραίτητα να κάνει κάθε χρόνο αυτή την εξέταση. Άλλωστε μπορείς ακόμη και με ΕΟΠΥΥ να κάνεις αξιοπρεπείς εξετάσεις. Υπάρχουν όμως δυστυχώς και πολλές πάντως γυναίκες, πιστεύω πως λόγω οικονομικών, αν δεν έχουν ασφάλεια και βιβλιάριο, δυστυχώς δεν έχουν εύκολα αυτή τη δυνατότητα» υποστήριξε η κα Ευαγγελία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα διενέργειας των δωρεάν ελέγχων από τη μονάδα μαστογράφου της Ε.Α.Ε.,  συνεχίζεται ως εξής:

Δήμος Χανίων: 25, 26, 27/1: Περιβάλλων χώρος Δημοτικού Κήπου

Δήμος Πλατανιά: 28/1: Τσιράκειο Ίδρυμα, Σκινές, 29/1: Αύλειος χώρος Δημοτικού Καταστήματος, Γεράνι

Δήμος Αποκορώνου: 30, 31/1: Αύλειος χώρος Δημοτικού Καταστήματος Βρυσών

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook