Περιπέτεια για τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου: Αναχώρησε από το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων μια μέρα μετά το ατύχημα

περιπέτεια-για-τους-επιβάτες-του-κρου-1699369

Με καθυστέρηση αναχώρησε στις 10 το πρωί του Σαββάτου από το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων  το κρουαζιερόπλοιο Europa 2 με 483 επιβάτες και 363 μέλη πληρώματος καθώς το ατύχημα με την σωστική λέμβο (ΕΔΩ) καθυστερεί την προγραμματισμένη αναχώρηση του για την Σαντορίνη που θα γινόταν το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως εξήγησε ο διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος Χανίων, πλωτάρχης Ευάγγελος Κοκολογιαννάκης, στο κρουαζιερόπλοιο απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να προσκομιστεί πιστοποιητικό ότι η λέμβος δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα.

«Έχει απαγορευτεί ο απόπλους του κρουαζιεροπλοίου μέχρι να προσκομιστεί πιστοποιητικό από τον νηογνώμονα που ελέγχει το πλοίο, ότι η λέμβος, η οποία είναι μέρος των σωστικών μέσων του πλοίου, δύναται να πλεύσει. Αν αυτό δεν συμβαίνει, θα πρέπει να μειωθεί η χωρητικότητα των επιβατών του πλοίου», δήλωσε ο κ. Κοκολογιαννάκης ενώ αυτό δεν είχε καταστεί δυνατόν μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Στη λέμβο δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε και εισροή υδάτων. Έγινε επιθεώρηση υφάλων με συμμετοχή δύτη και στη συνέχεια ρυμουλκό απομάκρυνε τη λέμβο που επανήλθε στο κρουαζιερόπλοιο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook