Συναγερμός στην Κρήτη | Οκτώ κρούσματα μεταλλαγμένου “Βρετανικού” κορονοϊού

Τον εντοπισμό οκτώ περιπτώσεων μόλυνσης με τη Βρετανική μετάλλαξη κορονοϊού στην Κρήτη ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από ελέγχους δειγμάτων που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα το εξειδικευμένο εργαστήριο του οργανισμού.

Σε όλη τη χώρα τα κρούσματα είναι δεκάδες, με τον ΕΟΔΥ να αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε:

“Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας στο πλαίσιο της λειτουργίας του Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού μετά την επικαιροποιημένη αξιολόγηση του κινδύνου κυκλοφορίας μεταλλαγμένων στελεχών του ιού SARS-CoV-2 από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), ενημερώνει ότι:

Το Ελληνικό Κέντρο Γονιδιωματικής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) κατά την εβδομάδα 17-23 Ιανουαρίου 2021  ολοκλήρωσε τη γονιδιωματική ανάλυση 235 δειγμάτων.  Εξ αυτών, τα 172 δείγματα  αφορούν αναδρομικό έλεγχο της περιόδου από 11/11/2020 έως και 31/12/2020 ενώ 63 δείγματα αφορούν την περίοδο από 11/01/2021 έως και 18/01/2021. Το σύνολο των 172 δειγμάτων που ελέγχθηκαν αναδρομικά προέρχονται από Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της 1ης ΥΠΕ.

Από τον έλεγχο αναδείχθηκε ένα δείγμα θετικό για το νέο στέλεχος Β.1.1.7 του ιού SARS-CoV-2 (μετάλλαξη Μ. Βρετανίας), με ημερομηνία διάγνωσης με μοριακό τεστ PCR στις 23/12/2020. Επιπλέον, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος 63 πρόσφατων δειγμάτων (11/1/21-18/1/21), εκ των οποίων 3 δείγματα προέρχονται από Πύλες Εισόδου, 4 δείγματα αφορούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος με το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7, 12 δείγματα προέρχονται από την ΥΠΕ Κρήτης και 44 δείγματα από Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της 1ης ΥΠΕ. Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 32 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7 του ιού SARS-CoV-2.

Συγκεκριμένα:

•       3 δείγματα από τις Πύλες Εισόδου.
•       4 δείγματα που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου Β.1.1.7 κρούσματος.
•       8 δείγματα προερχόμενα από τη ΥΠΕ Κρήτη.
•       17 δείγματα από την Αθήνα.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των θετικών κρουσμάτων με το συγκεκριμένο στέλεχος. Το Δικτύο Γονιδιωματικής Επιτήρησης θα συνεχίσει την εργαστηριακή επιτήρηση των μεταλλάξεων του ιού SARS-CoV-2 με ακόμα εντονότερο ρυθμό τις επόμενες εβδομάδες.”

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Προς ενημέρωση των συντοπιτών :
    Από εγκεκριμένο διεθνές κανάλι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εχθές ανακοίνωσε ότι τα τεστ που μας κάνουν (για να μας κλείνουν σπίτι.) είναι εντελώς άχρηστα και αξιόπιστα και ζήτησε να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ. ! Γιατί άραγε στην Ελλάδα δεν μας το λένε και επίσης τα συνεχίζουν για να μας τρομοκρατουν και να μην μας αφήνουν να πάμε στις δουλειές μας, να ανοίξουμε τα μαγαζιά μας και εξακολουθούν να παίζουν το ίδιο παραμύθι ? Παρακαλώ γκουγκλάρετε την ιστοσελίδα του Π Ο Υ και θα το δείτε ! Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρίση σας για το ποιοι μας κυβερνάνε, πόσο ανθέλληνες και επικίνδυνοι είναι και πόση ανάγκη υπάρχει να τους ανατρέψουμε ΧΘΕΣ !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ