Συναγερμός σε Μοναστήρι – Όλες οι καλόγριες κόλλησαν κορονοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει σε Μοναστήρι παλαιοημερολογιτών κοντά στον Γοργοπόταμο, όπου όλες οι μοναχές έχουν νοσήσει με κορονοϊό.

Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα νοσηλεύεται με κορονοϊό στο νοσοκομείο Λαμίας η Ηγουμένη της Μονής με υψηλό πυρετό, και με αφορμή εκείνη επιβεβαιώθηκε ότι και οι υπόλοιπες μοναχές, είκοσι στον αριθμό, έχουν νοσήσει.

Σημειώνεται ότι η μία από τις μοναχές είναι ηλικίας 103 ετών, ενώ άλλες τέσσερις φέρεται να έχουν σοβαρά συμπτώματα πέρα από τον υψηλό πυρετό και αναμένεται, αν χρειαστεί, να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Λαμίας.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί εκτός από τον Δήμο, η Πολιτική Προστασία που όρισε και την 14ημερη καραντίνα, αλλά και η Περιφέρεια.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε για το θέμα ο αντιδήμαρχος Λαμίας, Παναγιώτης Στασινός, σημειώνοντας ότι το θέμα είναι «ελεγχόμενο. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έχει γίνει».

Ο κ. Στασινός επισήμανε ότι μετά από 8 μέρες που είχε νοσήσει η Ηγουμένη, η οποία νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, όλες οι μοναχές εμφάνισαν πυρετό και ήπια αναπνευστικά προβλήματα.

Το μοναστήρι επισκέπτονταν πολίτες, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα, καθώς «πολλές στενές επαφές δε δηλώνονται, με αποτέλεσμα να βλέπουμε κρούσματα συνεχώς».

Αυτήν την στιγμή 4 μοναχές νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται σε καραντίνα στη Μονή.

Πηγή: megatv.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ