Συλλαλητήριο στις 10:30 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς! Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία για το ασφαλιστικό

συλλαλητήριο-στις-1030-το-πρωί-στην-πλατε-926351

Ημέρα απεργιακής κινητοποίησης η σημερινή και στα Χανιά, ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης που κατατέθηκε την Δευτέρα στη Βουλή.

Στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει και η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Χανίων, σύλλογοι και σωματεία εργαζομένων, και η ΕΛΜΕ.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι αγρότες με τα οχήματα τους καθώς υπάρχει σχετικό κάλεσμα από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων.

Για τις 10:30 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Αναλυτικά οι σχετικές ανακοινώσεις:

ΕΛΜΕ Χανίων:

«Να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα

Όλοι/όλες στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων Τρίτη 18/02 στις 10:30 Πλατεία αγοράς

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, λεηλατεί τα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις και τις ΣΔΙΤ σε όλο το δημόσιο τομέα, κάνει εμπόρευμα προς πώληση κάθε κοινωνικό αγαθό, βάζει ταφόπλακα στη μόνιμη, σταθερή και με πλήρη δικαιώματα εργασία. Προωθεί μια σειρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα (ισοτιμία πτυχίων κολεγίων – ΑΕΙ, αξιολόγηση/χειραγώγηση/κατηγοριοποίηση σχολείων, προσοντολόγιο/διαίρεσης αναπληρωτών,  Λύκειο/εξεταστικό κέντρο, κ.ά.). Με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε επιταχύνει την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και σε όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους και ρυθμίσεις της τελευταίας 20ετίας, παρότι προεκλογικά υπόσχονταν κατάργησή του.

Στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο προβλέπεται:

  • Διατήρηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με τον ν.4336/15 του ΣΥΡΙΖΑ (τρίτο μνημόνιο). Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων. Αυτό, ειδικά για τους ελαστικά εργαζόμενους, όπως οι νέοι και νέες εκπαιδευτικοί, όπου κάθε έτος μετριέται σε 9μηνα, σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συνταξιοδοτείται κανείς πριν τη συμπλήρωση των 67 χρόνων. Η ηλικία αυτή μάλιστα θα αναπροσαρμόζεται προς τα πάνω από 1-1-2021 μέχρι και τα 70 έτη, όταν αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, όπως προβλέπεται.
  • Για όσους εργάζονται μέχρι 31-12-1992 ισχύουν κάποιες μεταβατικές διατάξεις ως προς τα όρια ηλικίας, εφόσον θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι 31-12-2021. Για  όσους  έχουν διοριστεί από 1-1-1993  και για τους νέους που θα  προσλαμβάνονται από εδώ και πέρα ισχύουν τα όρια ηλικίας από 1-1-2022, δηλ.  62  ηλικία με 40 χρόνια εργασίας  ή  67 ηλικία με 15 χρόνια συντάξιμη εργασία.
  • Νέες μειώσεις στις συντάξεις πείνας. Με τον νόμο Κατρούγκαλου η σύνταξη διαχωρίστηκε σε Εθνική (384 €) και σε ανταποδοτική, με ανώτατο ποσοστό αναπλήρωσης μέχρι τώρα 42,80 με 40 χρόνια εργασίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το νέο νομοσχέδιο αυξάνει τα ποσοστά αναπλήρωσης κυρίως αυτά που αφορούν 40 χρόνια εργασίας, αλλά επειδή μειώνει την βάση υπολογισμού της σύνταξης τελικά οι συντάξεις μειώνονται! Οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ακόμα απάτη και παραπληροφόρησης των ΜΜΕ. Το μειωμένο κατά 226εκ ευρώ (155 εκατ. ευρώ για τις κύριες συντάξεις και 71 εκατ. ευρώ για τις επικουρικές) κονδύλι του φετινού προϋπολογισμού είναι αδιάψευστος μάρτυρας.
  • Διατήρηση των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις, που έφτασαν στο 50%, καθώς και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%.
  • Ενσωμάτωση του ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική ασφάλιση) στον ΕΦΚΑ  ανοίγοντας το δρόμο για την πιθανή πλήρη κατάργησή του, ενώ ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ (στο σύστημα) και τα 7 δις αποθεματικά που έχει το ΕΤΕΑΕΠ.
  • Διατήρηση και επέκταση της λεηλασίας, που έγινε διαχρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία και καμία πρόβλεψη για επιστροφή των κλεμμένων.
  • Διατήρηση των εξευτελιστικών ποσοστών αναπλήρωσης του Νόμου Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια υπηρεσίας.
  • Στο νομοσχέδιο μειώνονται κατά 0,90 ποσοστιαίες μονάδες οι ασφαλιστικές εισφορές. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων θα φέρει ονομαστικές αυξήσεις , για να «καταπιούμε» τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών .Η τεράστια απώλεια εσόδων από τη μείωση των εισφορών οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση του συστήματος και στην αναζήτηση ατομικών λύσεων στην ιδιωτική ασφάλιση.
  • Καμία πρόβλεψη για καθιέρωση της 13ης και της 14ης σύνταξης, που περικόπηκε με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς Νόμους του 2010 – 2012.
  • Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ, για μείωση των ορίων ηλικίας τους.

Η νέα αντιασφαλιστική επίθεση αφορά όλη τη ζωή μας, καθώς η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη αλλά σχετίζεται με  την υγεία, την πρόνοια, την περίθαλψη, τις άδειες, το δικαίωμα στη μητρότητα, τα ΑΜΕΑ, τις κοινωνικές παροχές, το χρόνο και την ασφάλεια της εργασίας κ.ά. και δημιουργεί κλίμα γενίκευσης της ελαστικής και της ανασφάλιστης εργασίας.

Δεν εκχωρούμε τους κόπους μιας ζωής  στο κράτος, στις μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες και την εργοδοσία. Η καθολική ασφάλιση όλων και το καθολικό δικαίωμα στις παροχές υγείας και σε σύνταξη που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες διαβίωσης όλων των ηλικιωμένων, αποτελούν αδιαπραγμάτευτα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.  Αποτελούν κοινωνικό εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, την λαϊκή οικογένεια.

Παλεύουμε

  • Να μην ψηφιστεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και ρυθμίσεις καθώς και όλοι οι νόμοι και διατάξεις που διαλύουν το ασφαλιστικό σύστημα με τις ρυθμίσεις του τρίτου και τέταρτου μνημονίου.
  • Καθολικό δικαίωμα στην δημόσια κοινωνική ασφάλιση και δημόσια δωρεάν περίθαλψη για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.
  • Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, που θα λειτουργεί με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα.
  • Ανώτατο συνταξιοδοτικό όριο στα 30 χρόνια εργασίας, χωρίς όριο ηλικίας ή στα 60 έτη ηλικία  (58 για τις γυναίκες, τα Βαρέα/ανθυγιεινά). Μόνο με τη μείωση του χρόνου εργασίας και τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης μπορεί να υπάρξει μεγάλη άμεση μείωση της ανεργίας, να βρουν οι νέοι δουλειά!.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στο δημόσιο. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού, τώρα! Καμιά σύνταξη κάτω από το βασικό μισθό τον οποίο παλεύουμε στα συνδικάτα και προτείνουμε στα σχέδια ΣΣΕ
  • Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν τράπεζες, κράτος, εργοδότες (80 δις έως 2010, δομημένα ομόλογα, PSΙ κ.λπ.).
  • Δουλειά για όλους, μόνιμη και σταθερή, πλήρης και ασφαλισμένη. Κατάργηση της μαύρης-ανασφάλιστης εργασίας με αυστηρές ποινές στους εργοδότες. Κατάργηση όλων των μορφών ευέλικτης και ελαστικής εργασίας.
  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα – Όχι στο προσοντολόγιο. Μονιμοποίηση των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία.
  • Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης. Πλήρης ασφάλιση και περίθαλψη για τη μερική απασχόληση, την ελαστική και εκ περιτροπής εργασία, τις διάφορες μορφές μαθητείας και κατάρτισης, την απασχόληση με βάουτσερ ή σε προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», τα χρόνια στράτευσης.
  • Όλοι οι πολίτες που διαμένουν στη χώρα, Έλληνες ή πρόσφυγες-μετανάστες, εργαζόμενοι ή άνεργοι να έχουν ελεύθερα και χωρίς προϋποθέσεις δωρεάν περίθαλψη από ένα αποκλειστικά δημόσιο υγειονομικό σύστημα

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, χωρίς αναμονή, χωρίς την πρακτική της ανάθεσης, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε ο αγώνας να πάρει χαρακτηριστικά μαζικά και αποφασιστικά, ώστε να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα. Να μην ψηφιστεί και να μην εφαρμοστεί ο νόμος Βρούτση. Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Με αυτό το πλαίσιο το μαζικό λαϊκό κίνημα θα χρειαστεί να δώσει μια πλατιά και αποφασιστική μάχη. Αυτή τη μάχη δεν μπορεί  και δεν θέλει να τη δώσει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Η απεργία στις 18/2 που  πρέπει να μαζικοποιηθεί και στο χώρο της εκπαίδευσης και να γίνει εφαλτήριο κλιμάκωσης και ανατροπής με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, με 48ωρη απεργία στις 20-21/2  (καταληκτική ημερομηνία ψήφισης του ν. Βρούτση), ενάντια σε όλα τα αντιασφαλιστικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα που με ν. προωθεί το υπουργείο παιδείας

Απεργιακή κλιμάκωση του αγώνα τώρα!”

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 10:30πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Κατόπιν της ομόφωνης απόφασης της ΓΣ του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου του ΕΚΧ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων καλεί όλους τους εργαζόμενους στην απεργία 18 Φλεβάρη και στην Απεργιακή κινητοποίηση στις 10.30πμ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς να παλέψουμε οργανωμένα, μαζικά ενάντια στην ολοκληρωτική επίθεση που δεχόμαστε με το «νέο ασφαλιστικό».

Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τα κόμματα που ακολουθούν την πολιτική της ΕΕ, παρά τα όσα ισχυρίζονται για αποκατάσταση αδικιών, για αυξήσεις στις συντάξεις, η αλήθεια είναι διαφορετική. Δεν φέρνουν στην επιφάνεια καινούργιο νόμο, εφαρμόζουν κατά γράμμα τον νόμο Κατρούγκαλου ,με κάποιες προσθήκες για να τον θωρακίσει και για να ξεπεράσει τα νομικά κενά. Δικαίως ονομάζεται λοιπόν από τους εργαζόμενους νόμος Βρούτση – Κατρούγκαλου.

Τι λέει λοιπόν  ο νέος νόμος

  1. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πάνε στα 67 για όλους, άντρες και γυναίκες (ή 62 με 40 χρόνια ασφάλισης, δηλαδή 12.000 ένσημα!!!).
  2. Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του, όπως έχει η ΝΔ στο πρόγραμμά της με τους τρεις πυλώνες, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης.
  3. Καταργείται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη
  4. Στο στόχο μπαίνουν ξανά τα ΒΑΕ. Καμία διάταξη δεν υπάρχει για τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησής τους,
  5. Εφαρμόζονται πλήρως, χωρίς καμία αλλαγή, οι μειώσεις στις επικουρικές που έφτασαν το 50%, καθώς και στο εφάπαξ, όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%. Στον κρατικό προϋπολογισμό οι περικοπές του ΕΤΕΑΕΠ ξεπερνούν τα 71 εκατ. ευρώ! Και στον ΕΦΚΑ τα 150 εκατ. ευρώ!
  6. Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 345 ευρώ της “εθνικής σύνταξης”.
  7. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου για το 90% των συνταξιούχων. Και το ψαλίδι των περικοπών έρχεται.
  8. Διατηρείται η διαχρονική λεηλασία στα ασφαλιστικά ταμεία (80 δισ. ευρώ) και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων. Μόνο με το κούρεμα των Ταμείων του Σαμαρά – Βενιζέλου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κλάπηκαν 17,5 δισ.

Αυτή η πολιτική μας οδηγεί στην παραμονή της  εργασίας μας για περισσότερα χρόνια  μέχρι τα βαθιά γεράματα, γιατί αυτά που έχουμε δουλέψει δε φτάνουν για τη σύνταξη.

Ο στόχος είναι να μεταφερθεί ολοκληρωτικά η ευθύνη για την Κοινωνική Ασφάλιση στους εργαζόμενους. Να απαλλαγεί από την όποια ευθύνη το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία. Να ανοίξει πιο πλατιά ο κερδοφόρος δρόμος στο πεδίο της Ασφάλισης για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το κομμάτι.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

Συνάδελφοι,

Το Ασφαλιστικό  είναι το βασικό πλέγμα προστασίας των εργαζομένων. Είναι συλλογική κατάκτηση των εργαζομένων, αφορά το σύνολό τους, γεννήθηκε μέσα από τις αξίες της αλληλεγγύης και της ενότητας των εργαζομένων, από την ανάγκη της προστασίας της ζωής τους απέναντι στον επαγγελματικό κίνδυνο, από τη διασφάλιση της αξιοπρεπούς ζωής τους μετά τον εργάσιμο βίο. Είναι η Υγεία, είναι η Πρόνοια, είναι η νοσηλεία σε νοσοκομείο, τα φάρμακα, η προστασία της μητρότητας, τα εμβόλια.

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα ο νόμος έκτρωμα Κατρούγκαλου – Βρούτση!

Διεκδικούμε:

  1. Το νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!
  2. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.
  3. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  4. Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
  5. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  6. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στην οικογένειά μας και στα νέα παιδιά που τα οδηγούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των εμπόρων της Υγείας.

Καμία ώρα χαμένη.

Με όλες μας τις δυνάμεις πέφτουμε στη μάχη

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ»

Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων

Το  Σωματείο Επισιτισμού  Ν. Χανίων καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην γενική απεργία που αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση του

Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Χανίων, την Τρίτη 18 Φλεβάρη στις 10:30 πμ στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Το Σωματείο μας μέσα από διαδικασία Γενικής Συνέλευσης,  που πραγματοποιήθηκε  στις  03/02/2020, αποφάσισε την συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 18/02/2020, καταδικάζοντας το νέο αντί-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ.  Το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η επανα-νομοθέτηση με επιθετική μορφή του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου), που ανοίγει το δρόμο για τους «τρεις πυλώνες», δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης στη λογική του συστήματος Πινοσέτ. Οι αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια καθυστέρησαν την εφαρμογή του. Οι δικαστικές προσφυγές χιλιάδων συνταξιούχων έρχονται με το νόμο της ΝΔ να ενταφιαστούν. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί τον νόμο Κατρούγκαλου, όπως υποσχόταν προεκλογικά εμπαίζοντας τους συνταξιούχους, αλλά τον θωρακίζει νομικά κι επιχειρεί να τον εφαρμόσει με ταχύτητα.

Αγωνιζόμαστε για δημόσια, καθολική , υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος που να περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Κατάργηση όλων των αντί-ασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια.

Στα πλαίσια των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο παράρτημα του ΟΑΕΔ στα Χανιά από αντιπροσωπία του Σωματείου, με αφορμή τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας και την υποστελέχωση του ΟΑΕΔ, όπου και κατατέθηκαν στο προϊστάμενο οι διεκδικήσεις του Σωματείου.

Διεκδικούμε άμεση καταβολή του επιδόματος ανεργίας, χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου και σταθερού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Να αυξηθεί το επίδομα στα 600 ευρώ, για όλο το διάστημα που διαρκεί η ανεργία, να δίνεται σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως ασφαλίσιμος με πλήρη ιατροφαρμακευτικά δικαιώματα.

Το Σωματείο Επισιτισμού  θα συνεχίσει να διεκδικεί καλύτερες συνθήκες για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Καλούμε όλους του εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Παλεύουμε για:

  • Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο τομέα της Υγείας και Πρόνοιας.
  • Ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων των τελευταίων ετών.
  • Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και παροχών.
  • Αναγνώριση όλου του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.
  • Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε είδους «τζόγο», να επιστραφούν στα ταμεία όλα τα κλεμμένα.
  • Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020

Πλατεία Δημοτικής Αγοράς 10:30 πμ

ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής & Συσκευασίας Τροφίμων – Αρτοσκευασμάτων – Ποτών – Ειδών Ζαχαρπλαστικής Ν.Χανίων

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Το Μπαράζ αντιλαϊκών νομοσχεδίων που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή, προκειμένου να ικανοποιήσει τις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων δεν έχει τελειωμό.

Ο λαός, δηλαδή η εργατική τάξη και τα σύμμαχα της στρώματα, είναι αυτός που πλήττεται κατά κόρων από τα νομοσχέδια τα οποία έρχονται σε συνέχεια αυτών που έχουν ψηφιστεί όλα τα χρόνια της κρίσης από κυβερνήσεις “σωτήρες” της χώρας μας. Η ποιότητα ζωής του λαού θα εξακολουθήσει να πέφτει δραματικά, δημιουργώντας κι άλλους φτωχούς, γεμίζοντας συγχρόνως τα ταμεία των ομίλων και τις τσέπες των μεγαλοκαπιταλιστών.

Βασικό μέσω για να δημιουργήσουν ομιλούντα εργαλεία του 21ου αιώνα, τα οποία δεν θα αντιδρούν στα σχέδιά τους αλλά θα υπομένουν είναι η ανασφάλεια. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό στοχεύει ακριβώς εκεί.

Το ασφαλιστικό για τον εργαζόμενο σημαίνει επίδομα ασθένειας, ιατρικές εξετάσεις, παροχές υγείας και πρόνοιας. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία κάθε εργαζόμενου στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.

Το ασφαλιστικό για όλη την οικογένεια είναι η πρόληψη ασθενειών μέσω εξετάσεων, μέσω εμβολίων, αλλά και τα φάρμακα ή η νοσηλεία σε περίπτωση ασθενείας ή ατυχήματος.

Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία είναι η σύνταξη και πάλι όλες οι παροχές υγείας τους μετά τον εργάσιμο βίο. Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής κάθε εργάτη και συνταξιούχου καθώς και των οικογενειών τους.

Με το νέο ασφαλιστικό λοιπόν ξεχνάμε πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του, αλλά η Ασφάλιση να γίνει προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις εισφορές και παροχές στον καθένα αναλόγως την τσέπη του. Αυτό είναι εν ολίγης το σύστημα των τριών πυλώνων, που επέκτεινε ο νόμος Κατρούγκαλου, σημαίνει 1. ιδιωτικά κεφαλαιοποιητικά συστήματα δλδ τα επαγγελματικά ταμεία 2. τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, και 3. τον λεγόμενο “δημόσιο πυλώνα”, που θα περιορίζεται σε ένα επίδομα στο ύψος της σημερινής “εθνικής σύνταξης” των 300 ευρώ και θα χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Ο αγώνας έχει ξεφύγει πλέον από τα πλαίσια του δικαιώματος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

ΟΛΟΙ. Ανεξάρτητα το φύλλο, την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο, τη καταγωγή ή τους φόβους μας πρέπει να οργανωθούμε στα σωματεία και στους συλλόγους που ανήκουμε. Να συζητήσουμε, να μεταφέρουμε τα επακόλουθα του νέου ασφαλιστικού. Να σηκώσουμε το ζήτημα σε κάθε εργοστάσιο και υπηρεσία, σε κάθε σχολή ή γειτονιά. Να πάρουμε άμεσα απόφαση συμμετοχής στην απεργία. Να είναι από τις πιο μαζικές και οργανωμένες απεργίες των τελευταίων χρόνων, κόντρα και στα νέα μέτρα που θα έρθουν και θα απαγορεύουν ακόμα και τις διαδηλώσεις.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ – ΚΑΘΟΛΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το δ.σ. του συνδικάτου μας, στηρίζοντας την απόφαση της πανελλαδικής ομοσπονδίας Τροφίμων, Γάλακτος, Ποτών, πήρε απόφαση συμμετοχής στην απεργία.

Το συνδικάτο μας χαιρετίζει την απόφαση της γενικής συνέλευσης του εργατικού κέντρου Χανίων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φλεβάρη, να συμμετέχει στην 24ωρη απεργία και στην απεργιακή κινητοποίηση για το ασφαλιστικό.

Καλούμε όλους και όλες στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθεί την

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί στη πλατεία της Αγοράς.

Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

To Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων στην Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του από όλες τις παρατάξεις στις 12-02-2020, αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τις 18 Φεβρουαρίου 2020, ενάντια στον νέο αντιασφαλιστικό νόμο, ενάντια στη νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση. Καλούμε τα σωματεία μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα του Νομού μας να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 18 Φεβρουαρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στην Δημοτική Αγορά.

Απαιτούμε:

• Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4837/16) και όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων.

• Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

• Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

• Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Δίνουμε αγωνιστική και δυναμική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 10:30

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!

Η ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΧ

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική εκπαίδευση Νομού Χανίων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

η κυβέρνηση της ΝΔ αμέσως μετά τις περικοπές που ψήφισε στον Κρατικό Προϋπολογισμό ύψους 220 εκ. ευρώ σε κύριες και επικουρικές συντάξεις για το 2020, όχι μόνο δεν κατάργησε το νόμο Κατρούγκαλου, όπως κάλπικα υπόσχονταν προεκλογικά, αλλά με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο που φέρνει στη Βουλή τον εφαρμόζει πλήρως και τον θωρακίζει νομικά παραπέρα για να ενταφιάσει και τις δικαστικές διεκδικήσεις.

Με το νέο Νόμο:

  1. Διατηρούνται τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια ή στα 62 χρόνια με 40!!! χρόνια υπηρεσίας για άντρες και γυναίκες.
  2. Η Επικουρική Ασφάλιση και το Εφάπαξ ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή τους, όπως προβλέπεται από το Νόμο Κατρούγκαλου με τους “τρεις πυλώνες”, δηλαδή την ιδιωτική ασφάλιση.
  3. Παγιώνονται στο διηνεκές οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έφτασαν στο 50%, όπως και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι μειώσεις έφτασαν στο 42%.
  4. Με το νέο νόμο καταργούνται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη.
  5. Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στην εθνική σύνταξη των 384 ευρώ. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια εργασίας.
  6. Διατηρείται η λεηλασία των 80 δις ευρώ που έγινε διαχρονικά στα Ασφαλιστικά Ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για να επιστραφούν τα κλεμμένα.
  7. Καταργούνται τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα για μια σειρά κατηγορίες εργαζομένων.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και συσπειρωμένοι στα σωματεία μας συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά όλη τη ζωή μας: την υγεία, την πρόνοια, την περίθαλψη, τις άδειες, το δικαίωμα στη μητρότητα, τις παροχές. Αφορά πρώτα και  κύρια τους χιλιάδες συναδέλφους που δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις με τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα.

Ποιος από εμάς που κάθε καλοκαίρι περιμένει στην ουρά για το επίδομα ανεργίας μπορεί να συμπληρώσει 40 χρόνια συνεχούς εργασίας; Κανείς! Όσο θα ενισχύεται ο λεγόμενος ανταποδοτικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος, όλο και πιο δύσκολα θα φτάνουμε στη συνταξιοδότηση.

Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση πάει χέρι-χέρι με την επίθεση στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Αποσιωπούν ότι η διάλυση των εργασιακών σχέσεων επηρεάζει άμεσα και την Κοινωνική Ασφάλιση, διότι οι συγκροτημένες εργασιακές σχέσεις, η πλήρης και σταθερή εργασία δεν παρέχει μόνο διασφαλίσεις για τη μισθωτή εργασία, αλλά στηρίζει και την Κοινωνική Ασφάλιση.

Διεκδικούμε:

  • Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο τομέα της Υγείας και Πρόνοιας.
  • Ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων των τελευταίων ετών.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και παροχών.
  • Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε είδους «τζόγο», να επιστραφούν στα ταμεία όλα τα κλεμμένα.

Ενώνουμε τη φωνή μας και τις δυνάμεις μας με τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις και επιτροπές αγώνα των αυταπασχολουμένων της πόλης και της υπαίθρου, τους αγροτικούς συλλόγους, τους συλλόγους γυναικών.

Ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τις συνέπειες του εργασιακού μεσαίωνα!

Μόνο με τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας τα στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις για να πλουτίζουν μια χούφτα παράσιτα και να κερδίζουν διπλά και τρίδιπλα από την εκμετάλλευση της εργατικής μας δύναμης.

Εμείς έχουμε τη δύναμη, το δίκιο! Όλοι στον αγώνα!

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εργατικού Κέντρου Χανίων

καλούμε

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/02 ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν.Χανίων

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ, Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ, ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΩΝ ΚΡΥΟΝΕΡΙΔΑΣ, ΒΑΜΟΥ, ΑΡΜΕΝΩΝ, ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ, ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ, ΜΥΘΗΜΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙΝΑΣ, ΜΕΣΚΛΩΝ, ΠΑΛΑΙΩΝ ΡΟΥΜΜΑΤΩΝ, ΕΛΟΥΣ, ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΕΦΑΛΙΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΝ TΡΙΤΗ 10:30 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

Κινητοποιούμαστε μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που καταθέτει η κυβέρνηση της Ν.Δ στην Βουλή. Το ασφαλιστικό αφορά την ίδια μας την ζωή. Χιλιάδες αγρότες δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Η κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια ρότα με τον ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζοντας τους αγρότες να είναι στο χωράφι μέχρι τα 67 χρόνια για να πάρουν μια κατώτατη σύνταξη πτωχοκομείου. Η καινοτομία που εισάγει ο Νόμος Βρούτση είναι η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, το τζογάρισμα των αποθεματικών στο χρηματιστήριο.

Επιπλέον συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας:

-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ ΛΑΔΙ, ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ, ΠΡΩΙΜΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ -ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΛΑΔΙ, ΕΣΠΕΡΙΟΕΙΔΗ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

-ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε μαζικά και αγωνιστικά την εναντίωση μας απέναντι στην αντιαγροτική πολιτική που θέλει να μας ξεκληρίσει. Παλεύουμε συντονισμένα μαζί με τους συναδέλφους από την υπόλοιπη Κρήτη, από όλη την Ελλάδα.

Βγαίνουμε στον δρόμο του αγώνα με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μας αυτοκίνητα ενάντια σε μια πολιτική που δίνει όλη την πίτα στους μεγάλους κι εμάς μας πετάει τα ψίχουλα! Ενάντια στις κυβερνήσεις και τους τοπικούς άρχοντες που μας κοροϊδεύουν, μας αγνοούν και μας χτυπάνε με γκλοπ και χημικά! Ενάντια σε εκείνους που «παίζουν» τον ιδρώτα μιας χρονιάς, τις περιουσίες μας, για τα κέρδη τους! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ – ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΛΑΔΙ! Καλούμε τον λαό, τη νεολαία της περιοχής να αγκαλιάσουν τον αγώνα μας! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας! ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

•Κατώτατες εγγυημένες τιμές στο λάδι, τα εσπεριδοειδή και τα υπόλοιπα προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς. Άμεση πληρωμή στην παράδοση. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμποροβιομήχανων.

•Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που εκκρεμούν. Να αλλάξει ο κανονισμός για να ασφαλίζει και να αποζημιώνει παραγωγή και κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής. Ειδικά για τις καταστροφές στην ελαιοπαραγωγή:

•Άμεση καταγραφή και οριζόντια αποζημίωση στο 100% της καταστροφής της παραγωγής για απώλεια εισοδήματος λόγω δάκου, για την οποία δεν ευθυνόμαστε, για το σύνολο των παραγωγών, όχι μόνο των ασφαλισμένων, με ευθύνη του κράτους.

•Εξασφάλιση την επόμενη χρονιά ενιαίας πανελλαδικής, ολοκληρωμένης επιστημονικά άρτιας, ασφαλούς εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, άμεση πρόσληψη στις αρμόδιες υπηρεσίες του απαραίτητου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα, εξασφάλιση μέτρων προστασίας. Όχι στην ανάθεση σε εργολάβους, είτε ιδιώτες είτε δήμους. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατάργηση της εισφοράς του 2% για τους μικρομεσαίους παραγωγούς.

•Απαλλαγή πληγέντων λόγω καταστροφών από φόρους/χαράτσια (τέλη, άρδευση, κλπ.).

•Μείωση κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, ζωοτροφές.

•Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, μείωση ορίων συνταξιοδότησης, 60 για τους αγρότες, 55 για τις αγρότισσες.

•Όχι στις περικοπές επιδοτήσεων – ενισχύσεων που προβλέπονται στη νέα ΚΑΠ.

•Όχι στη μείωση του αφορολόγητου ορίου που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα, αύξηση στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

•Καμία ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης και αγώνων. Τώρα κατάργηση των «αγροτοδικείων!»

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook