Συγκίνηση στη Βουλή για την Φώφη Γεννηματά – Σιωπή και πόνος στα γραφεία του ΚΙΝ.ΑΛ | Photos

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στη Βουλή με βουλευτές από όλες τις παρατάξεις, να βάζουν λίγα λουλούδια στο έδρανο όπου καθόταν η Φώφη Γεννηματά, ενώ κάποιοι άλλοι έβαλαν τα κλάματα στο άκουσμα της είδησης. 

Με λουλούδια στην είσοδο και χιλιάδες τηλεφωνήματα από όλη την Ελλάδα έχει κατακλυστεί από το πρωί η Χαριλάου Τρικούπη, καθώς η είδηση της τραγικής απώλειας της Προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Οι στενοί συνεργάτες της, βουλευτές, στελέχη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής στέκουν βουβοί και συντετριμμένοι από το ξαφνικό φευγιό της Φώφης Γεννηματά, που έδωσε με θάρρος και παρρησία την πιο δύσκολη μάχη για δεύτερη φορά με τον καρκίνο, τις τελευταίες 14 ημέρες.

Στα κεντρικά γραφεία του κόμματος επικρατεί σιωπή και πόνος, καθώς έχουν σπεύσει από νωρίς οι στενοί της συνεργάτες, η σημαία κυματίζει μεσίστια, μαζί με ένα τεράστιο μαύρο πανί κρεμασμένο κάθετα, σύμβολο του πένθους, και με σεβασμό και δρομολογούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες για το τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά.

Στην είσοδο του ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη έχει τοποθετηθεί μία φωτογραφία της Φώφης Γεννηματά και λουλούδια

Τίποτα, πάντως, μέχρι τις 11 Οκτωβρίου δεν προμήνυε την τραγική σημερινή εξέλιξη για μια «γυναίκα που τραβούσε πάντα μπροστά», όπως θυμούνται οι συνεργάτες της. Σε εποχές δύσκολες η Φώφη Γεννηματά υπήρξε η πρώτη γυναίκα υπερνομάρχης της Αθήνας, η πρώτη γυναίκα πολιτικός στο Πεντάγωνο ως Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά και η πρώτη πρόεδρος πολιτικού κόμματος στη χώρα, με τέτοια βαριά πολιτική παρακαταθήκη, όπως το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια το Κίνημα Αλλαγής.

Λευκά λουλούδια στο γραφείο της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή

Αντίστροφη μέτρηση στη Ρόδο

Τα σύννεφα, όμως, στην κατάσταση της υγείας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ μαζεύτηκαν λίγες ώρες μετά την περιοδεία στα Δωδεκάνησα, όπου η Φώφη Γεννηματά πέρασε και λίγο χρόνο με τους πατριώτες της από τη Σύμη, έχοντας πραγματοποιήσει τελικά τόσο κοντά στον τόπο καταγωγής της, την τελευταία πολιτική ομιλία της.

Με ανείπωτη θλίψη και πόνο, «πριν από 15 ημέρες ήταν στη Ρόδο και έτρεχε» για την εσωκομματική μάχη της Προεδρίας στο Κίνημα Αλλαγής μονολογούν κοντινοί της συνεργάτες, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν τον άδικο χαμό της.

Η μάχη των 14 τελευταίων ημερών

Γυρνώντας από τη Ρόδο, ωστόσο, η Φώφη Γεννηματά αισθάνθηκε την πρώτη, μεγάλη αδιαθεσία και την επομένη, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου εισήχθη στον Ευαγγελισμό, κλείνοντας το κεφάλαιο της πολιτικής της διαδρομής με αξιοπρέπεια.

«Η κ. Φ. Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου» ανακοίνωνε η διοίκηση του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να αποχαιρετά -σχεδόν προφητικά- την ίδια ημέρα την ελληνική πολιτική σκηνή και το κόμμα της, το Κίνημα Αλλαγής, με επιθυμία της την «ενότητα και την προοπτική της παράταξης», τοποθετούμενη με θάρρος δημόσια αναφορικά με την «επιδείνωση» της κατάστασης της υγείας της, εξαιτίας του καρκίνου.

Λουλούδια στο έδρανο της Φώφης Γεννηματά στην Ολομέλεια της Βουλής

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ