Στους πρόποδες των Λευκών Ορέων ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων

στους-πρόποδες-των-λευκών-ορέων-ο-ορει-829574

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη πεζοπορική εξόρμηση νοτιοανατολικά των Χανίων, στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, στην επαρχία Αποκορώνου, την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019.

Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από τo όμορφο χωριό Τζιτζιφές, που βρίσκεται σε ένα καταπράσινο τοπίο, σε υψόμετρο 255 μέτρων, από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία για την ανάβαση, σε βατό ανηφορικό χωματόδρομο, μέχρι το μικρό οροπέδιο Βόθωνα, σε υψόμετρο 600 μέτρων.

Το οροπέδιο είναι ερημικό, με λίγα κυπαρίσσια και άλλα δέντρα και χρησιμεύει κυρίως ως βοσκότοπος. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν εκεί ένα παλιό πηγάδι στέρνα με πόσιμο νερό και το πολύ ωραίο μιτάτο του Πατσούρου.

Η διαδρομή είναι πανέμορφη με θέα 365 μοιρών, από τις κατάλευκες κορυφές των Λευκών Ορέ-ων ως τις ακτές του Αποκόρωνα. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τον κτηνοτροφικό οικισμό Αρεβίτη και θα κατέβουμε από βατό χωματόδρομο στο ιστορικό παραδοσιακό χωριό Βαφές. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν και ζεστά ρούχα, γάντια και σκούφο ή καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 22/03. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Γεώργιος Πενθερουδάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook