Στο Νοσοκομείο Χανίων η Μίνα Γκάγκα – Εγκαινίασε το παιδοδιαβητολογικό ιατρείο | Photos

στο-νοσοκομείο-χανίων-η-μίνα-γκάγκα-ε-1614778

Στα Χανιά βρέθηκε σήμερα η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία εγκαινίασε και επίσημα το παιδοδιαβητολογικό ιατρείο, γνώρισε το ρομποτικό φαρμακείο διαχείρισης και διανομής φαρμάκων ενώ ξεναγήθηκε στην ανακαινισμένη ορθοπεδική κλινική και σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου και συνομίλησε με γιατρούς, εργαζόμενους και ασθενείς.

Στη συνέχεια η κα Γκάγκα συμμετείχε σε σύσκεψη στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου με την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου Χανίων, με θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους εργαζομένων.

Η Υπουργός έφτασε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων λίγο μετά τις 9 και μισή το πρωί, όπου την υποδέχτηκαν ο διοικητής του ιδρύματος, Γιώργος Μπέας και ο αν. Διοικητής, Μάνος Μπολώτης μαζί με τον διοικητή της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριο Παπαβασιλείου και τον υποδιοικητή, Δημήτρη Αγάπιου ενώ παρών ήταν ο βουλευτής Χανίων, Βασίλης Διγαλάκης.

Εγκαίνια στο Παιδοδιαβητολογικό Ιατρείο 

Το πρώτο με ΦΕΚ παιδοδιαβητολογικό ιατρείο σε δευτεροβάθμιο νοσοκομείο στην Ελλάδα λειτουργεί εδώ και μερικές μέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. 

Ήδη το ιατρείο εξυπηρετεί 40 παιδιά με διαβήτη τύπου 1 και συνολικά πάνω από 100 παιδιά στο σύντομο διάστημα λειτουργίας του σύμφωνα με την παιδίατρο – διαβητολόγο, Θεοδοσία Αρβανιτάκη. Παρακολουθούνται τόσο περιστατικά αυτοανοασίας όσο και περιστατικά με αυξημένες πιθανότητες ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2. 

Ρομποτικό φαρμακείο

Παράλληλα η κα Γκάγκα ξεναγήθηκε στον χώρο όπου λειτουργεί το αυτοματοποιημένο ρομποτικό σύστημα διαχείρισης και διανομής φαρμάκων που λειτουργεί ήδη με πάνω από 20.000 σκευάσματα.

Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα τέτοιο σύστημα που εξασφαλίζει την διαφάνεια της διαδικασίας και απελευθερώνει ανθρώπινους πόρους.

Την ξενάγηση πραγματοποίησε ο φαρμακοποιός του νοσοκομείου Χανίων κ. Λεωνίδας Τζίμης.

Τέλος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην ορθοπεδική κλινική που έχει ανακαινιστεί ριζικά με χορηγία ιδιώτη

  

 zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook