Στην πόρτα της εξόδου και ο μοναδικός ακτινολόγος στην Ιεράπετρα

Το ηχηρό καμπανάκι κινδύνου κρούει εδώ και αρκετό διάστημα στην Ιεράπετρα με επίκεντρο το νοσοκομείο, κι όμως αντί οι κινήσεις που γίνονται να απαλύνουν το πρόβλημα, αυτό μεγεθύνεται. Μετά τον παθολόγο που μάταια επιχειρήθηκε να πάρει πίσω την παραίτησή του, ένας ακόμη γιατρός είναι έτοιμος να αποχωρήσει. Πρόκειται για τον μοναδικό ακτινολόγο του νοσοκομείου ο οποίος υπό το βάρος της πίεσης, ήδη έχει συμπληρώσει την παραίτηση και οδεύει προς αποχώρηση.

Μετά την παθολογική… και το ακτινολογικό βρίσκεται στον αέρα, με τους εργαζόμενους και το σύλλογο φίλων του νοσοκομείου να μιλούν ανοιχτά για τη χειρότερη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί ποτέ το νοσοκομείο, που βαδίζει ολοταχώς προς λουκέτο με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους πολίτες.

Δεν μπορεί να είναι η λύση ούτε οι μετακινούμενοι γιατροί που αρνούνται, ούτε οι στρατιωτικοί γιατροί που δεσμεύτηκε στον παθολόγο η κ. Γκάγκα όπως είπε ο πρόεδρος φίλων του νοσοκομείου, την ώρα που στο χώρο τον έντονων προβλημάτων έχουν μπει και άλλες κλινικές και τμήματα όπως το μικροβιολογικό και καρδιολογικό που και εκεί οι ελλείψεις έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλίμα για τους εναπομείναντες γιατρούς.

Πρακτικά όπως λένε οι γιατροί τα περισσότερα περιστατικά ασθενών που θα χρειαστεί να εισαχθούν στο νοσοκομείο ακόμη και αν υπάρχει εφημερία γιατρού την επομένη θα μεταφέρονται σε νοσοκομεία στην υπόλοιπη Κρήτη με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ταλαιπωρία ολόκληρων οικογενειών.

Αναμένοντας από την κ. Γκάγκα πέρα από τις δεσμεύσεις, την υλοποίησή τους, στέλνουν ηχηρό μήνυμα αντίδρασης καλώντας στις 2 Φεβρουαρίου στις δυναμικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν στην περιοχή.

neakriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ