Στην Μητρόπολη Χανίων για λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη – Δείτε ζωντανά | Photos + Video

στην-μητρόπολη-χανίων-για-λαϊκό-προσκ-1279785

Το ύστατο χαίρε λέει σήμερα η Χανιώτικη κοινωνία και όλη η Ελλάδα, στον αγωνιστή της δημοκρατίας, Μίκη Θεοδωράκη.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών έχουν συγκεντρωθεί στην Ιερά Μητρόπολη Χανίων, όπου έφτασε συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χανίων, παραδοσιακών συλλόγων, τοπικών φορέων, πολιτικών προσώπων, καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου, η σορός του Μίκη λίγο πριν τις 9 το πρωί και η οποία έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Ακόμη, 96 βρακοφόροι – όσοι και τα χρόνια του σπουδαίου Έλληνα – τον συνόδευσαν από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, μέχρι την Μητρόπολη.

Η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται και μετά τις 10 δείχνει αυξημένη. Νωρίτερα, η πλατεία είχε σχεδόν αδειάσει, αλλά αυτό αποδείχθηκε προσωρινό, καθώς από την οδό Χάληδων καταφθάνουν περισσότεροι άνθρωποι.

Οικογένειες με παιδιά, φοιτητές και ηλικιωμένοι, άνδρες και γυναίκες προέρχονται στη Μητροόπολη Χανίων για να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο μουσικό.

Η σορός θα βρίσκεται εκεί, έως τις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή από την παλιά εθνική οδό Χανίων – Κισσάμου, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Γαλατά, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη 1 το μεσημέρι.

Έπειτα, με πεζή πορεία η σορός θα μεταφερθεί στο κοιμητήριο του Γαλατά για την ταφή.

Παρακολουθείστε ζωντανά ΕΔΩ.

 

 

 

Έξω από την εκκλησία βρίσκονται δυο βιβλία συλλυπητήριων, οπου μπορεί ο καθένας να γράψει λίγα λόγια στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

Στην πλατεία παροδικά ακούγονται τραγούδια από τους φοιτητές του πολυτεχνείου Κρήτης και του ΕΛΜΕΠΑ που βρίσκονται εδώ, ενώ έχουν ακουστεί και ήχοι κιθάρας, πάντα σε μελωδίες του μεγάλου μουσικού.

 

zarpanews.gr

4 thoughts on “Στην Μητρόπολη Χανίων για λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη – Δείτε ζωντανά | Photos + Video

  1. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του!!! Καλό Παράδεισο!!!
    Δεν μπορώ όμως να μην αναρωτηθώ, τι θα γράφατε αν όλα αυτά γινόντουσαν το 15αύγουστο σε λιτανεία της εικόνας της Παναγίας…..
    Εκεί κολλάει….. Εδώ όχι……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook