Στην Κρήτη ο υπουργός Υγείας – Τον υποδέχθηκαν με διαμαρτυρίες

στην-κρήτη-ο-υπουργός-υγείας-τον-υποδ-1477439
Φωτό από neakriti.gr

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 1 Ιουλίου 2022, εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, οι οποίοι επεφύλαξαν «θερμή» υποδοχή στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Κατά την είσοδο του στο νοσοκομείο, ο υπουργός είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με μέλη του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ, η οποία επικεντρώθηκε στα προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου αλλά και την άρση των αναστολών εργασίας ανεμβολίαστων υγειονομικών που ζητούν οι εργαζόμενοι.

Ο κ. Πλεύρης έχει αυτή την ώρα συνάντηση με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη και τον Διοικητή του ΓΝΑΝ, Μανώλη Ανδρεαδάκη, όπου θα συζητηθούν τα τρέχοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, ενώ ο υπουργός υποσχέθηκε στους εργαζόμενους πως θα μιλήσουν εκ νέου με τη λήξη της συνάντησης.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες «ξεπάγωσε» η διαδικασία πρόσληψης των 18 επικουρικών εργαζομένων στο ΓΝΑΝ, με τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, να τονίζει πως «δεν χωρούν πανηγυρισμοί και ευχαριστήρια για τη λύση του προβλήματος, αλλά επιβάλλεται να ζητηθεί τουλάχιστον μία συγνώμη από αυτούς τους 18 εργαζόμενους για την οικονομική και ψυχολογική ζημιά που υπέστησαν αυτές τις 50 ημέρες».

Υπενθυμίζεται ότι λόγω κάποιου γραφειοκρατικού προβλήματος στις αποφάσεις, είχαν παγώσει οι 18 από τις 19 προσλήψεις για 50 ημέρες, ενώ πολλοί εκ των επικουρικών είχαν ήδη παραιτηθεί όλο αυτό το διάστημα από άλλες εργασίες και νοίκιαζαν σπίτια στον Άγιο Νικόλαο.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι τονίζουν πως «ο αριθμός των προσλήψεων και οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στις 18 προσλήψεις σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τις επείγουσες ανάγκες των τμημάτων του Νοσοκομείου».

Η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ για την παράσταση διαμαρτυρίας κατά την επίσκεψη του Υπ. Υγείας Θ. Πλεύρη στο νοσοκομείο:

«Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν την Παρασκευή1/7/22 σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου. Η παράσταση διαμαρτυρίας θα γίνει μπροστά από την είσοδο του Νοσοκομείου από την πλευρά του Γραφείου Κίνησης στις 09.00 το πρωί

Τα αιτήματα μας είναι:

Ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσωπικό όλων των κλάδων, ώστε να μπορεί να λειτουργεί πλήρως, με ασφάλεια, με τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας και να μπορούν οι εργαζόμενοι να παίρνουν τις άδειες και τα ρεπό που δικαιούνται και που τους οφείλονται.

Μονιμοποίηση των συμβασιούχων (επικουρικών, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ) με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Αποτροπή απολύσεων και της επανόδου των εργολάβων στα νοσοκομεία.

Άρση των αναστολών εργασίας έτσι ώστε να γυρίσουν οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή και να μην ξαναφύγουν όσοι εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης.

Γενναίες αυξήσεις των μισθών, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Ένταξη στα ΒΑΕ, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Σεβασμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όχι στις αυταρχικές και προσβλητικές για τους εργαζόμενους συμπεριφορές.

Αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία – Δωρεάν, δημόσια, πλήρης, ισότιμη περίθαλψη για όλο το λαό. ΟΧΙ στις ΣΔΙΤ. Οι ιδιώτες και τα ιδιωτικά ιατρεία – χειρουργεία δεν έχουν θέση στα δημόσια νοσοκομεία και ΚΥ».

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook