Στην αντεπίθεση ο Δήμαρχος για το χάος με τα τουριστικά λεωφορεία: «Αυτές είναι θέσεις για επιβίβαση – αποβίβαση όχι για στάθμευση – Να παρέμβει η τροχαία»

στην-αντεπίθεση-ο-δήμαρχος-για-το-χάος-1447745

Οι εικόνες χάους που παρατηρούνται σε ώρες αιχμής στην οδο Πλουμιδάκη λόγω των τουριστικών λεωφορείων απασχόλησαν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων με τον Δήμαρχο να υπερασπίζεται την επιλογή της συγκεκριμένης χωροθέτησης επισημαίνοντας πως οι θέσεις αφορούν αποβίβαση – επιβίβαση και όχι στάθμευση.

Το θέμα έθεσε ο Γιάννης Μαράκης από την παράταξη Βάμβουκα, ο οποίος τόνισε πως «η μεταφορά των λεωφορείων από την πλατεία Αγοράς στην οδό Πλουμιδάκη, ήταν ναι μεν προς την σωστή κατεύθυνση αλλά δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από αυτά που έλυσε». «Προτάσεις υπάρχουν για το κυκλοφοριακό, χρειάζεται να δοθούν άμεσα κάποιες λύσεις αλλά και να γίνει μια συνολική μελέτη» προσέθεσε.

Σημανδηράκης: Κάποιοι κλειδώνουν τα λεωφορεία και φεύγουν

Απαντώντας ο Δήμαρχος τόνισε πως η προηγούμενη εικόνα ήταν η παρουσία τουριστικών λεωφορείων στο κέντρο της πόλης και η αλλαγή έγινε με χωροθέτηση με έναν οργανωμένο τρόπο στην οδό Πλουμιδάκη. Είχαμε στο παρελθόν μια ασύδοτη κατάσταση χωρίς καμία οργανωμένη θέση και τώρα έχουμε αυτή τη στιγμή 7 + 2 θέσεις στην οδό Πλουμιδάκη και 2 θέσεις έξω από τη Ρέμβη και 1 θέση στην Πλατεία 1866. Αυτές οι θέσεις είναι για επιβίβαση και αποβίβαση αλλά όχι για στάθμευση. Διότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος μέσα στο κέντρο. Κάναμε λοιπόν αυτή τη συμφωνία η οποία δεν τηρείται από συγκεκριμένους επαγγελματίες. Ναι μεν λίγους αλλά αυτοί οι λίγοι είναι αρκετοί για να δημιουργείται αυτή η άσχημη εικόνα.

Τους έχουμε δώσει εναλλακτικές λύσεις, να σταθμεύουν στην οδό Αγίων Αποστόλων στον Κουμπέ, στους Αγίους Αποστόλους, στην Ακτή Κανάρη ή οπουδήποτε αλλού θέλουν.

Απεναντίας πηγαίνουν εκεί κάποιοι, κλειδώνουν τα λεωφορεία τους στον χώρο και ο επόμενος πρέπει αναγκαστικά να διπλοπαρκάρει. Πιστεύετε ότι πρέπει να  σταθμεύουν λεωφορεία μέσα στην πόλη;

Η λύση αυτή είναι μια καλή λύση. Άλλωστε οι τουρίστες θα έχουν και την ευκαιρία να επισκεφθούν και τον δημοτικό κήπο αμέσως μετά την αποβίβασή τους μετά την διάνοιξη της πόρτας στην Πλουμιδάκη.

Η λύση αυτή όμως θέλει μια περιφρούρηση από την τροχαία για το εάν εφαρμόζεται η σήμανση του δρόμου και η σήμανση του δρόμου λέει μόνο στάση» τόνισε.

zarpaenews.gr

7 thoughts on “Στην αντεπίθεση ο Δήμαρχος για το χάος με τα τουριστικά λεωφορεία: «Αυτές είναι θέσεις για επιβίβαση – αποβίβαση όχι για στάθμευση – Να παρέμβει η τροχαία»

  1. δηλαδή τα λεωφορεία θα πηγαινοέρχονται μέσα στην πολη;;
    Αφήνουν τον τουρίστα στην Πλουμιδακη. Διασχίζουν όλη την πόλη για να παρκάρουν στους Αγιους Αποστολους… Ξανά φεύγουν απο τους Αγιους Αποστολους για να ξαναπάνε στην Πλουμιδακη και να πάρουν τους τουρίστες που τελείωσαν το φαγητό τους/ την βολτα τους και ξαναπερνανε μεσα απο την πολη για να τους πανε πισω…

    Δημαρχε αγόρασε 2-3 οικόπεδα μεσα στην πολη και κανε υπόγεια παρκιν για σε 5-6 χρονια δεν θα κινείται τίποτα στα Χανια.

  2. Έχω μια πρόταση, να μαζευτούνε όλοι οι ξερόλες από της πολιτικές παρατάξεις και να φτύσουν προς τα πάνω. Ύπαρχοι σαν παλιά πόλη πρόβλημα στάθμευσης, την δυτική και ανατολική τάφρο τη θα την κάνουν, δεν την ανοίγουν να μπει θάλασσα

    1. Γιατι ρε φωστήρα στην δυτική τάφρο δεν χωράει να περασει ούτε την πειραιώς ούτε καμία! Ουτε να στρίψουν δεν μπορούν απο Σκαλίδη.
      Ο μόνος δρόμος που σχετικά δεν θα μπλοκάρει το κέντρο είναι να φεύγουν Σούδα στο λιμάνι μέσω Αποκορώνου-Λ.Σούδας.Εκει μπορούν και οι οδηγοί να φάνε να ξεκουραστουν.Η εμπορική προβλήτα οπου σταματάνε τα κρουαζιερόπλοια εχει χώρο για 500 λεωφορεία.Είναι η μόνη καλύτερη λύση απο το να μένουν στο κέντρο.

  3. Ο οδηγός που θα παρκάρει στους Αγίους πως θα μπορεί να φύγει και θα ξανά επιστρέψει σε μερικές ώρες στο όχημα του;

  4. Όχι ρε!! Στην πιο έξυπνη πόλη, με τον πιο έξυπνο δήμαρχο!! ΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ??
    Πού’σαι έξυπνε δήμαρχε, μόνο τα κλάματα μην αρχίσεις!! Πες σε αυτούς που σε βάζουν να κάνεις αυτά τα καταπληκτικά σχέδια για την πόλη, και τους πληρώνεις από τα λεφτά μας, να κάνουν αίτηση να γίνουν περιπτεράδες, αν ούτε και για αυτό θα είναι ικανοί!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook