Στη βάση της Σούδας ο Αμερικανός Πρέσβης – Οι “εκπλήξεις” που ετοιμάζει στον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Το πόσο ενδιαφέρει τους Αμερικανούς η βάση της Σούδας και ο προβλήτα Κ-14 (όπου μπορούν να ελλιμενίζονται τα πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα), είναι γνωστό τοις πάσι. Εκείνο ίσως που δεν είναι γνωστό είναι ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ θα βρεθεί την εβδομάδα που μας έρχεται μαζί με τον κ. Παναγιωτόπουλο στη Σούδα.

Δηλαδή λίγες ημέρες πριν από την αναχώρησή του για την Ουάσιγκτον ο κ. Παναγιωτόπουλος θα έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό πρεσβευτή στη βάση της Σούδας. Και δεν θα είναι, όπως γράφει ο “Βηματοδότης” μια τυπική επίσκεψη, αφού ο κ. Πάιατ ετοιμάζει και μερικές εκπλήξεις στον υπουργό, που έχουν σχέση με νέα συστήματα που έχουν φέρει στη βάση οι Αμερικανοί.

Ισως, πάλι, εκεί κλείσουν και οι λεπτομέρειες της επίσκεψης στην Ουάσιγκτον, καθ΄ότι κάποιες φήμες λένε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τα έχει πάρει στο κρανίο με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας επειδή (οι φήμες λένε) αρνήθηκε να βγάλει τον στρατό στο δρόμο για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία του George Floyd. Και είναι πιθανόν να τον καρατομήσει. Λέτε;

Κι αν τον καρατομήσει πάλι θα αναβληθεί η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Άμυνας; Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι ακόμα δεν έχει καταρτισθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης, δηλαδή δεν έχει κλείσει κανένα ραντεβού του Ελληνα υπουργού Αμυνας με άλλους αμερικανούς αξιωματούχους. Υπάρχει, βλέπετε, και ο κίνδυνος της διασποράς του κορωνοϊού που στις ΗΠΑ δεν έχει ακόμα κοπάσει.

Βηματοδότης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ