Στη φυλακή για τους βιασμούς του Γιάννη – Συνθήματα στα δικαστήρια για την αθώωση των ιερέων | Video + Photos

στη-φυλακή-για-τους-βιασμούς-του-γιάνν-1594686

Στη φυλακή οδηγούνται ο 67χρονος πατέρας του Γιάννη και ο 68χρονος γείτονας που κρίθηκαν ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά, ο πρώτος για συνέργεια και ο δεύτερος για επαναλαμβανόμενους βιασμούς του ανήλικου ΑΜΕΑ από το 2017 έως το 2021 σε χωριό του Δήμου Πλατανιά.

Στον 68χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών και στον 67χρονο ποινή 10 ετών για την πρώτη πράξη τη συνέργεια στους βιασμούς και 6 ετών για την παραμέληση και κατά συγχώνευση 14 ετών. Από τις ποινές θα αφαιρεθούν οι χρόνοι κράτησης. Οι δικηγόροι πρότειναν η έφεση να έχει αναστέλλουσα ισχύ κάτι που απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Συνεπώς και οι δυο οδηγούνται στη φυλακή.

Παράλληλα ομόφωνα αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν οι δύο ιερείς και ο αδερφός του ενός για τον ομαδικό βιασμό του Γιάννη οι οποίοι επιστέφουν στο χωριό ((δείτε ΕΔΩ).

Στο άκουσμα της απόφασης οι ιερείς με τους συγγενείς τους ξέσπασαν σε ζητωκραυγές και δάκρυα χαράς ωστόσο στο Δικαστικό Μέγαρο ακούστηκαν παράλληλα αποδοκιμασίες και συνθήματα κατά της απόφασης.

Ο συνήγορος του 68χρονου, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, τόνισε πως θα ακολουθήσει δίκη στο Εφετείο Χανίων και πιθανόν η απόφαση να είναι εντελώς διαφορετική.

«Σε έναν βαθμό είμαστε ικανοποιημένοι» σημείωσε ο Νίκος Ντουντουλάκης, συνήγορος του 19χρονου Γιάννη προσθέτοντας πως » από κει και πέρα υπάρχουν κάποιες ασάφειες ως προς την αθώωση των τριών κατηγορουμένων καθώς η θέση η δική μας είναι η θέση του παιδιού ότι ουδέποτε έπλασε μυθεύματα, ουδέποτε αναίρεσε όσα έχει καταθέσει».

Ο Γιώργος Δριγιαννάκης, συνήγορος του πατέρα, εξέφρασε την πεποίθηση πως στο δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας θα του αποδοθούν αυτά που πραγματικά έχει πράξει αν έχει πράξει.

Την ικανοποίησή τους για την απόφαση εξέφρασαν οι συνήγοροι των τριών άλλων κατηγορουμένων που κηρύχθηκαν αθώοι.

zarpanews.gr

5 thoughts on “Στη φυλακή για τους βιασμούς του Γιάννη – Συνθήματα στα δικαστήρια για την αθώωση των ιερέων | Video + Photos

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΘΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΣΕΛΙΝΙΩΤΗ ΚΑΙ ΧΑΝΙΩΤΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ.
    ΑΥΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΩΩΣΕΙΣ.

  2. Διασυρμός της ελληνικής δικαιοσύνης.
    Όταν ο εισαγγελέας προτείνει απαλλαγές περισσότερες από το Δικαστήριο.

    Πατερακης…………
    Να τον χαίρεστε.
    Να γυρίσουν στις εκκλησίες τους να μας ευλογούν!
    Ξεφτιλισμενοι όλοι.

  3. Φαντάζομαι πως τα σχόλια σας προκύπτουν από την άριστη γνώση των δικογραφίων, των ανακρίσεων των γεγονότων . Νομίζω ότι η ακροαματική διαδικασία δεν ήταν κεκλεισμένων των θυρών άρα θα την παρακολουθήσατε και έχετε βγάλει τα συμπεράσματά σας, ή τα βγάλετε μέσα από το διαδίκτυο; Εμείς λοιπόν είμαστε η δικαιοσύνη, οι κριτές, οι έτοιμοι να δικάσουμε και να καταδικάσουμε και μάλιστα ανώνυμα γιατί έτσι μάλλον βολεύει . Λαμπρά! εύχομαι μόνο να μην βρεθώ, να μην βρεθείτε, να μην βρεθούμε ποτέ στην ανάγκη να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ….Ελέφαντες γιατί δικαιοσύνη δεν υφίσταται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook