Στα Μεσκλά ένα από τα εντυπωσιακότερα φαράγγια – Δέος και θαυμασμός από την επιβλητική ομορφιά | Photos

Στα “πληγωμένα” από τις πλημμύρες Μεσκλά βρέθηκε ο φωτογραφικός φακός του Παύλου Μπουζάκη. 21 χιλιόμετρα από τα Χανιά και στην ρίζα των Λευκών Ορέων, τα Μεσκλά είναι ένα καταπράσινο χωριό, με άφθονο νερό καθώς εδώ εντοπίζονται οι πηγές του περίφημου ποταμού Κερίτη ή Ιάρδανου, ο οποίος καταλήγει στον Πλατανιά.

Τόπος ευλογημένος από την Παναγία, στην οποία είναι αφιερωμένος ο μεγαλοπρεπής κεντρικός ναός του πλούσιου -από αγροτικά προϊόντα και κτηνοτροφία- χωριού.

Ωστόσο ο μεγάλος του θησαυρός είναι το φαράγγι της Σαρακίνας.Μέσα στο πυκνό δάσος που οδηγεί στο φαράγγι της Σαρακίνας με τα στενά τοιχώματα, δημιουργείται ένα παραμυθένιο σκηνικό. Μυθική υγρή άγρια ομορφιά που δεν μπορεί να συγκριθεί εύκολα. Το επιβλητικό φαράγγι των Μεσκλών σαγηνεύει με τις εντυπωσιακές εναλλαγές του τοπίου. Ένα όμορφο και «άγνωστο» επιβλητικό φαράγγι που χαρίζει απλόχερα εικόνες και συναισθήματα πρωτόγνωρα και εντυπωσιακά.

Το όνομα Σαρακίνα οφείλεται στο γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής αιώνες πριν πιστεύανε ότι στην περιοχή αυτή είχαν κρησφύγετο οι πειρατές «Σαρακηνοί» που λυμαίνονταν τα χωριά της Κρήτης. Ο εντοπισμός του φαραγγιού δεν είναι εύκολος και ούτε είναι ιδιαίτερα γνωστό και γι’ αυτό το λόγο είναι ελάχιστοι εκείνοι που γνωρίζουν την ύπαρξή του. Είναι κρυμμένο κυριολεκτικά σε μια ρεματιά με ένα μοναδικής ομορφιάς δάσος από κυπαρίσσια και πλατάνια και πολλά νερά, που αυτήν την περίοδο διακρίνονται μεγάλη ποικιλία από φυτά που ανθίζουν τώρα την άνοιξη και γεμίζουν χρώματα και αρώματα….