Στα καλύτερα ιδρύματα του κόσμου το Πανεπιστήμιο Κρήτης

στα-καλύτερα-ιδρύματα-του-κόσμου-το-πα-806076
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για μια ακόμη φορά το Πανεπιστήμιο Κρήτης κατατάχθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων και στην σειρά 351-400 παγκόσμια στην παγκόσμια κατάταξη του Times Higher Education (ΤΗΕ) που αποτιμά τις επιδόσεις των κορυφαίων πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο.

Με βάση τα κριτήρια για την ένταξη στο σύστημα, μόνο 1400 πανεπιστήμια από τα 22000 που λειτουργούν σήμερα περιλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης. Μεταξύ αυτών και 10 από τα 18 ελληνικά πανεπιστήμια που κατατάσσονται στις θέσεις: 351-400 (Παν Κρήτης), 501-600 (ΕΚΠΑ), 601-800 (ΑΠΘ, ΕΜΠ,Π. Ιωαννίνων, Π. Θεσσαλίας), 801-1000 (ΟΠΑ, Π. Αιγαίου, Π. Πατρών) και 1001+ (ΔΠΘ).

Η αξιολόγηση των πανεπιστημίων με το ΤΗΕ είναι η πλέον λεπτομερής και περιλαμβάνει μια σειρά από δείκτες που αφορούν την έρευνα, εκπαίδευση, αναλογίες φοιτητών /διδασκόντων, προσέλκυση χρηματοδότησης και αλλοδαπών φοιτητών και διδασκόντων κ.λ.π.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε έναν από τους πιο δύσκολους δείκτες (τον αριθμό αναφορών στα δημοσιευμένα επιστημονικά άρθρα του ιδρύματος) το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται στην 109η θέση στην παγκόσμια κατάταξη γεγονός που καταδεικνύει ότι έχει δημιουργηθεί μια αξιόλογη ποιοτική ερευνητική παράδοση που επιβίωσε παρά την κρίση και την υποστελέχωση. Από την άλλη πλευρά το ΠΚ υστερεί σημαντικά στους δείκτες που σχετίζονται με τις αποφάσεις της Πολιτείας (χρηματοδότηση/φοιτητή, αναλογία διδασκόντων/φοιτητών, ελευθερία επιλογής διεθνών φοιτητών ή διδασκόντων κ.λ.π.) μειώνοντας την συνολική του επίδοση.

Η Πρυτανεία συγχαίρει την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Κρήτης για τις συνεχείς προσπάθειες και την προσήλωση στην επιστημονική ποιότητα και εύχεται να αρθούν τα θεσμικά εμπόδια που το εμποδίζουν να φθάσει ακόμη ψηλότερα.

zarpanews.gr

4 thoughts on “Στα καλύτερα ιδρύματα του κόσμου το Πανεπιστήμιο Κρήτης

  1. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης μας κάνει ακόμα μια φορά υπερήφανους ας ελπίσουμε πως θα ανέβει στην κατάταξη λίγο ακόμα ωστε να μπει στα 100 καλύτερα, συγχαρητήρια σε όλους !!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook