«Στα κάγκελα» οι εργολάβοι με την Πολεοδομία του Δήμου Χανίων: Ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά

στα-κάγκελα-οι-εργολάβοι-με-την-πολε-1314259

Την αντίδραση των μεγάλων εργολάβων – κατασκευαστών των Χανίων προκάλεσε το ρεπορτάζ του zarpanews.gr για τα προβλήματα στην πολεοδομία Χανίων με τις συνεντεύξεις του προέδρου των πολιτικών μηχανικών, Γιάννη Βόρδου και του αρμόδιου αντιδημάρχου, Νίκου Χαζηράκη (ΕΔΩ).

Σε κείμενο που υπογράφουν οι: ΙΩΝ Α.Ε., Μαυριγιαννακης Χρυσόστομος, ΜΑΡΙΑ & ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΛΑΚΗΣ, MINOAN HOMES, Κολυμβάρι, HELLENIC HOMES, Σκαρακης Νίκος

ZZConstructions, Ζαχαριουδακης Κωνσταντίνος και  EUROLAND PROPERTY GROUP ( Μιχ, Γερεουδακης) και Καντιλιερακης Γιώργος αναφέρουν:

«Το δημοσίευμα σας στις 4 Νοεμβρίου 2021 «Μπλακ άουτ στην Πολεοδομία Χανίων με 600 οικοδομικές άδειες σε αναμονή! Πώς σχεδιάζει ο Δήμος να λύσει το πρόβλημα » μας απογοήτευσε. Οι συνομιλητές σας δε φαίνεται να καταλαβαίνουν τις ευθύνες τους και ότι καταδικάζουν ένα ολόκληρο νομό σε μη ανάπτυξη.

Η ζημιά που υφίσταται ο κλάδος μας είναι τεράστια και έρχεται σε συνέχεια πολυετούς οικονομικής κρίσης. Έχουμε υπογράψει συμφωνίες και προσύμφωνα, τα οποία είναι δεσμευτικά.

Οι μήνες και τα εξάμηνα περνούν περιμένοντας την έκδοση της άδειας δόμησης αλλά εντωμεταξύ οι ανατιμήσεις στα οικοδομικά υλικά καλπάζουν και η ζημία που υφιστάμεθα είναι τεράστια από την αλλαγή του κόστους κατασκευής, τις ποινικές ρήτρες και τις άλλες συνέπειες. Η λειτουργιά της Υπηρεσίας Δόμησης είναι απαράδεκτη σε όλες της τις συναλλαγές με τον τεχνικό κόσμο.

Από το αρχείο που αυθαίρετα πολλαπλασιάζει τη γραφειοκρατία με τα γνήσια της υπογραφής και δεν εξυπηρετεί μέχρι τη ρευματοδότηση που χρειάζονται μήνες από την ημέρα που θα κατατεθούν όλα τα σχετικά μέχρι την οριστική ρευματοδότηση. (Μέσος χρόνος αναμονής για τη παραλαβή δικαιολογητικών για μόνιμη ρευματοδοτηση 2-3 μήνες από την κατάθεση τους.) Οι συνομιλητές σας δεν έκαναν καμία ουσιαστική πρόταση πέραν από υποσχέσεις ότι ψάχνουν τις διαδικασίες για να προσλάβουν μελλοντικά μηχανικούς και το κατάλληλο προσωπικό, που αφού εκπαιδευτεί θα διεκπεραιώσει τα θέματα. Εντωμεταξύ οι επιχειρήσεις μας θα έχουν καταστραφεί. Είναι καλυτέρα να διακόψει τη λειτουργία της η Υπηρεσία για να μας διευκολύνει στις δικαστικές αίθουσες να αντιμετωπίσουμε τις καθυστερήσεις στις οποίες μας υποχρεώνετε.

Αλήθεια αυτό που όλος ο κόσμος έβλεπε και σχολίαζε αρνητικά για την Υπηρεσία Δόμησης, οι αρμόδιοι τώρα το είδαν και θα κάνουν σύσκεψη;  Δεν το έβλεπαν για να ενεργήσουν εγκαίρως; Ο Δήμαρχος μας τι κάνει;  Παρακαλούμε τον αρμόδιο κ. Αντιδήμαρχο να συστήσει στους υπαλλήλους του να μην εκμεταλλεύονται τη θέση τους, να δέχονται όλες τις γραμματοσειρές (το μεταφέρουμε επειδή αναφέρθηκε στη συνέντευξη) και να επιδεικνύουν πνεύμα συνεργασίας με τον τεχνικό κόσμο και τους ιδιώτες.

Θα ενημερώσουμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους και θα ζητήσουμε τη βοήθεια του Πανελλήνιου Οργάνου μας για να μας παράσχει συμβουλές και νομική υποστήριξη.

Επιφυλασσόμεθα να διεκδικήσουμε τις αποζημιώσεις που δικαιούμαστε από εκείνους που έχουν τις ευθύνες, συλλογικά και μεμονωμένα ο καθένας από εμάς. Αυτό δεν είναι μια απειλή αλλά μια άμυνα για τη διαφαινόμενη οικονομική μας καταστροφή»

zarpanews.gr

 

11 thoughts on “«Στα κάγκελα» οι εργολάβοι με την Πολεοδομία του Δήμου Χανίων: Ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά

  1. Ο ΔΗΜΟΣ ΗΞΕΡΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΧΕ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΒΑΤΕΡΛΟ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ.

    ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.
    ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ FAME STRORY ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ.

  2. Δηλαδη οι κοπρίτες του δημοσιου δεν δεχονται κειμενα αν ειναι σε αλλη γραμματοσειρα απο αυτη που δεν τους βολευει;;;

    Ε ρε απολυση που σας χρειαζεται!!!Κηφηναριό!!!!

  3. Ξηλωωωωωμααααα Παναγιώτη.Στα λέμε καιρό τώρα!!!
    Η πολεοδομία πότε δεν είχε τέτοιο χάλι!!!
    Ξεκίνα από τον αντιδήμαρχο που απλά δεν κάνει για τη δουλειά.

  4. ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΉΤΕΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ;
    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΑΖΙΡΑΚΗΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ;

    ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΛΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.ΚΥΡΙΕ ΧΑΖΙΡΑΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΥΧΑΙΑ ΣΕ ΔΕΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ.ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΟΥ.

  5. Μερικοί δεν ντρέπεστε..θα έπρεπε όμως…«Μπορείς να ξεγελάσεις όλους τους ανθρώπους για κάποιο χρόνο. Μπορείς ακόμη να ξεγελάς πάντα μερικούς ανθρώπους. Δεν μπορείς όμως να ξεγελάς πάντα όλους τους ανθρώπους.» Μήπως έφθασε η ημέρα που η αυθάδεια σας υποσκέλισε τη χρησιμότητά σας;

  6. Ο άχρηστος δήμαρχος και ακόμη πιο άχρηστος αντιδήμαρχος είναι ακόμη στις θέσεις τους…..κατά αλλά θα βγουν τώρα τα πληρωμένα τρολ του ξεροτηγανα ν αμας λένε ότι όλα τέλεια….

  7. Ο ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ.ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ.ΟΜΩΣ ΞΕΧΝΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ, ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook