Στα Χανιά ο Θάνος Τζήμερος: Τι είπε για την ανάπτυξη, την ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ και το «σύστημα» | Photos

στα-χανιά-ο-θάνος-τζήμερος-τι-είπε-για-769688

Στα Χανιά βρέθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», Θάνος Τζήμερος.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο ξενοδοχείο «Σαμαριά», αναφέρθηκε τόσο στις θέσεις του κόμματός του για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, όσο και για την ελληνική πραγματικότητα, η οποία με τις πρακτικές των κυβερνώντων κομμάτων τις τελευταίες δεκαετίες, έχει μπει σε έναν «φαύλο κύκλο».

«Το κεντρικό θέμα αυτής της περιοδείας είναι «και όμως γίνεται». Δεν έχει προεκλογικό χαρακτήρα, είναι το αντίθετο ακριβώς της απάντησης που δίνουμε όλοι όταν συζητάμε για το ελληνικό δράμα, «δεν γίνονται αυτά».

Θέλουμε να δείξουμε οτι είναι πολύ εύκολο να λανσάρεις ένα νόμο τεσσάρων αράδων παρά ένα περίπλοκο σύστημα που μπλοκάρει όποιον θέλει να επενδύσει σε αυτό.»

Ξεκίνησε με ένα παράδειγμα, αυτό της Εσθονίας, η οποία «μέχρι και δελτίο έδινε στους κατοίκους της για να μην λιμοκτονήσουν και είχε περίπου 100€ για μέσο εισόδημα. Μέσα σε 6 μήνες, μια παρέα νεοφιλελευθέρων με επικεφαλής έναν 32χρονο πρωθυπουργό, τον Μαρτ Λαρ, κατάφερε να αλλάξει την οικονομία και πλέον «καλπάζει» στην 7η θέση της ελευθερίας στην οικονομία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από την 100η.»

Στην Εσθονία μπορείς μέσα σε 20 λεπτά με μία ηλεκτρονική ταυτότητα, μπορείς από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου να ανοίξεις μια επιχείρηση, τραπεζικό λογαριασμό κλπ. Στην Ελλάδα είναι 20 λεπτά, 20 μέρες ή 20 μήνες;»

Ακόμη, έκανε λόγο για «κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να ξοδέψουν, αφού αυτά τα έξοδα θα εκπέσουν από το φορολογητέο εισόδημα. Έτσι, από ΑΕΠ από τα 178 ξαφνικά θα πάει στα 250!»

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

Αυτό που συμβαίνει είναι οι πολίτες να ψηφίζουν τον αντίπαλο του κόμματος που μισούν. Το σύστημα καταφέρνει να πολώνει πάντα τις εκλογές και να δείχνει οτι η κυβέρνηση είναι πάντα ο «εχθρός». Πάντως, η κυβέρνηση που έχουμε τώρα είναι η χειρότερη κυβέρνηση από την εποχή των παγετώνων. Το έλεγα από το 2012 οτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι πολιτικού ενδιαφέροντος αλλά ψυχικού και ποινικού. Όμως αν αυτόν τον κρατιστή διαδεχθεί ένας άλλος με γραβάτα, δεν βλέπω τι μπορεί να αλλάξει.

Για το κοινό του κόμματος και την… πλευρά του:

«Εμείς δεν απευθυνόμαστε σε αυτούς που νομίζουν οτι όλα γίνονται με ένα νόμο και ένα άρθρο, σε αυτούς που νομίζουν οτι ο γάιδαρος πετάει. Απευθυνόμαστε στους νοήμονες και πιστεύουμε οτι είναι πάνω από το 3%.

Αρκετοί για να μας λασπώσουν μας δίνουν διάφορες ταμπέλες. Στην Ελλάδα ποτέ δεν υπήρχε πραγματική αριστερά ή πραγματική δεξιά. Υπήρχαν κόμματα που σήκωναν μία ταμπέλα για να απευθυνθούν σε ένα  συγκεκριμένο ακροατήριο με κάποια ιδεολογήματα στο μυαλό του.»

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα μεγάλα λάθε με τις υπέρογκες συντάξεις, όπου υπάρχουν άτομα με σύνταξη πάνω από 4 και 5 χιλιάδες ευρώ, αλλά και πολλοί με… τριπλές και τετραπλές συντάξεις. Όπως σχολίασε, αυτοί είναι «είτε πρώην κομματικοί στρατοί, είτε οι νομεγκλατούρες του συστήματος.»

Τέλος, επιβεβαίωσε οτι θα δώσει, αν χρειαστεί, ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία:

«Θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς κανένα παζάρι. Ούτε υπουργική καρέκλα, ούτε διοίκηση οργανισμού, ούτε τίποτα. Στηρίζουμε την ΝΔ με ψήφο εμπιστοσύνης και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει. Ας μας κάνει να τρίψουμε τα μάτια μας! Διατηρούμε την αυτονομία μας και την αυτοτέλεια του λόγου μας, θα συνεχίσουμε να λέμε όσα πιστεύουμε οτι πρέπει να γίνουν στην χώρα και να πείθουμε  τους πολίτες για το ηθικό πλεονέκτημα της ελεύθερης οικονομίας.»

Την συνέντευξη τύπου ακολούθησε ομιλία του Θάνου Τζήμερου σε μέλη και φίλους του κόμματος. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook