Στα Χανιά ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης – Η συνάντηση με τον Δήμαρχο, το συνέδριο του ευρωπαϊκού οργάνου και η «γαλάζια οικονομία»

στα-χανιά-ο-πρόεδρος-της-εσαμεα-γιάννη-1520107

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη είχε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Τομέα Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, Δημήτρη Δημητριάδη.

Ο λόγος της επίσκεψης τους στα Χανιά είναι η Συνεδρίαση του ευρωπαϊκού οργάνου που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο «Σαμαριά» και ώρα 10 το πρωί.

Επίκεντρο της συνάντησης ήταν η «γαλάζια οικονομία» και όπως είπε ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης η επιλογή των Χανίων έχει να κάνει με το ειδικό ενδιαφέρον της επιτροπής να μπορέσει στο κέντρο της Μεσογείου να αναπτύξει τα ζητήματα που αφορούν την γαλάζια οικονομία, δηλαδή την αξιοποίηση των πόρων που έχουν οι παράκτιες περιοχές.

«Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για πολύ σημαντικά θέματα όπως η ενεργειακή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, στην Κρήτη, στην Ευρώπη σήμερα. Η κρίση που μαστίζει τα νοικοκυριά, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και την ανάγκη να έχουμε ένα άλλο μοντέλο ενεργειακής πολιτικής» είπε ο κ. Βαρδακαστάνης.

«Η συνεδρίαση γίνεται στα Χανιά γιατί θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη προσοχή στην εκτός Βρυξελλών πολιτική η οποία θα μεταφέρεται στους πολίτες. Θεωρούμε ότι η μπλε οικονομία είναι ανερχόμενη» δήλωσε ο πρόεδρος του Τομέα Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook