Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Το πρωτοπόρο πρόγραμμα που συμφωνήθηκε στην 115 ΠΜ | Photos

στα-χανιά-ο-κυριάκος-μητσοτάκης-το-πρ-995170

Στα Χανιά βρίσκεται σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός. Μετά το Ηράκλειο, όπου παρέστη στην τελετή θεμελίωσης του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, έκανε μία στάση στο Ρέθυμνο, όπου έκανε βόλτα και συνομίλησε με θαμώνες καταστημάτων.

Λίγο μετά τις 17:30 έφθασε στην 115 Πτέρυγα Μάχης στο Ακρωτήρι, όπου υπεγράφη σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ, μια καθετοποιημένη εταιρεία στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με δραστηριότητα την Ανάπτυξη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση και Λειτουργία έργων ΑΠΕ. Η εταιρεία πραγματοποιεί δωρεά 3.5 εκατομμυρίων ευρώ στην 115 ΠΜ και το αεροδρόμιο Χανίων.

Όπως συμπλήρωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Περιστέρης, προβλέπεται σχέδιο που θα εξοικονομεί ετησίως 400.000 ευρώ και θα αφορά ουσιαστικά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού, μονάδων συσσώρευσης ενέργειας, κάτι που το καθιστά το πρώτο στρατιωτικό αεροδρόμιο με μηδενική εκπομπή άνθρακα.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τολμηρό και πρωτοπόρο πρόγραμμα, που δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει το δημόσιο για να μειώσει τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα.

Το παρών έδωσαν ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, Μανούσος Βουλουδάκης και Γιάννης Κεφαλογιάννης.

zarpanews.gr

One thought on “Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Το πρωτοπόρο πρόγραμμα που συμφωνήθηκε στην 115 ΠΜ | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook