Στα Χανιά ο Δημήτρης Κουτσούμπας – «Η Ευρωπαϊκή Ένωση «σφύριξε κλέφτικα» για την τούρκικη προκλητικότητα» | Photos

στα-χανιά-ο-δημήτρης-κουτσούμπας-η-ε-967498

Στα εθνικά θέματα και την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών έκανε αναφορά ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την έναρξη της διήμερης περιοδεία του στα Χανιά.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής στο πολιτιστικό κέντρο Μάλεμε, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς για τα θέματα της αγροτικής παραγωγής και τον καταστροφών από τις κακοκαιρίες.

Ο κ. Κουτσούμπας σχολίασε επικριτικά τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα της Τουρκίας, όπου όπως είπε μετά και τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, «έδειξε πως μάλλον σφυρίζει κλέφτικα».

Σημείωσε επίσης ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα προκαλεί αύξηση των κερδών λίγων και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι μεγάλοι θεσμοί που συμμετέχουμε, αρνούνται να συμβάλλουν και να χρηματοδοτήσουν έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας λόγου χάρη, με τη δικαιολογία ότι δεν είναι κερδοφόρα, τόνισε εκτός των άλλων.Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο βουλευτής Ηρακλείου με το ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος και γραμματέας της ΤΕ ΚΚΕ Χανίων, Αλέκος Μαρινάκης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πλατανιά Δημήτρης Ανθούσης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χανίων, Νίκος Βουρλάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Μανουσάκης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, μέλη και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων και πλήθος κόσμου.Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Χανίων, βρέθηκε προς έκπληξη πολλών στη σύσκεψη και μίλησε για την ανάγκη να γίνουν αλλαγές ως προς την αποκέντρωση των εξουσιών και ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης ως προς την αποτελεσματικότητα. zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook