Στα Χανιά η έκθεση ζωγραφικής με τα έργα της Ειρήνης Κανά

στα-χανιά-η-έκθεση-ζωγραφικής-με-τα-έργ-1391838

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής με έργα της Ειρήνης Κανά, εγκαινιάζεται στην πόλη μας, στην Αίθουσα Τέχνης Β. Μυλωνογιάννη, το Σάββατο 12 Μαρτίου.

Η γνωστή και καταξιωμένη στον χώρο της τέχνης ζωγράφος, συνεχίζει να μας εκπλήσσει με την ειλικρινή και ασυμβίβαστη ζωγραφική της, που χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη τεχνική, το λαμπερό χρώμα, την αφθονία του υλικού και την χειρονομιακή πινελιά της.

Η φαντασία αναμιγνύει ανεξίτηλα τα χρώματα ενός κόσμου, ο οποίος, γοητευτικός και υπερβατικός, υποβάλλει στο θεατή μια πραγματικά λυτρωτική συγκίνηση. Στην κριτική της προσέγγιση για το έργο της Κανά, η ιστορικός τέχνης Ντόρα Ρογκάν, μεταξύ άλλων, γράφει:

«Η Κανά κατορθώνει να πλάθει ατμοσφαιρικές καταστάσεις κι όχι απλά υποβλητικά τοπία. Καταστάσεις, που δρουν καταλυτικά επάνω μας σαν πομποί και δέκτες μεταφυσικών, διαχρονικών μηνυμάτων. Γιατί εδώ ακόμη και το απειροελάχιστο ή το φαινομενικά ασήμαντο προβάλλει με την αίγλη και το θάμπος του κοσμογονικού στοιχείου…»

Η Ειρήνη Κανά γεννήθηκε στα Χανιά και σπούδασε ζωγραφική με τον Π. Τέτση στην ΑΣΚΤ απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 1990. Έχει πραγματοποιήσει 24 ατομικές εκθέσεις και περισσότερες από 200 ομαδικές, σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία, Γαλλία, Αυστραλία και Κίνα. Έργα της υπάρχουν στο Υπουργείο Πολιτισμού, στη Βουλή των Ελλήνων, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Μουσείο Γουλανδρή στην Αθήνα και Άνδρο, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης, στο Μουσείο Ύδρας, στην Εθνική Τράπεζα και στην Eurobank, στον ΟΠΑΠ, στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, στην Interamerican και άλλες ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 12 Μαρτίου, από 11.00 έως 14.00 & 17.00 έως 22.00 και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 31 Μαρτίου.

Αίθουσα Τέχνης Β. Μυλωνογιάννη , Χαρ. Τρικούπη 14 Χανιά, τηλ.: 28210 43777 Ώρες λειτουργίας : 11.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00 καθημερινά εκτός Κυριακής

Στα εγκαίνια θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διασποράς του Covid 19.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook