Στα Χανιά 180 ιστιοπλόοι για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης – Με το βλέμμα στραμμένο στον αθλητικό τουρισμό | Video + Photos

στα-χανιά-180-ιστιοπλόοι-για-το-περιφερε-1631137

180 αθλητές από τα νησιά του Αιγαίου αλλά και από την Κρήτη θα υποδεχθούν τα Χανιά, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Νήσων Αιγαίου και Κρήτης Optimist και Ilca 4 που θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 25 Φεβρουαρίου, στον κόλπο της Σούδας. Κάλεσμα στο Χανιώτικο κοινό να απολαύσει τους αγώνες απηύθυναν οι διοργανωτές μέσα από συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι.

Μεταξύ των 180 θα είναι διακεκριμένοι αθλητές σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και ιστιοπλόοι ηλικίας από 7 έως 16 ετών από 15 ομίλους των νησιών Αιγαίου και της Κρήτης.  Δήμος Χανίων, Περιφέρεια Κρήτης και Ιστιοπλοϊκός όμιλος Χανίων ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά δρώμενα.

Ο πρόεδρος του ΙΟΧ Τάσος Νικολάου είπε πως ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο τελευταίος για φέτος και διεξάγεται στα Χανιά για δεύτερη φορά.

«Ίσως είναι ο πιο σημαντικός αγώνας της χρονιάς. Από τα αποτελέσματα του Περιφερειακού, οι καλύτεροι 20 αθλητές, 10 αγόρια και 10 κορίτσια θα συμμετέχουν στον αγώνα πρόκρισης εθνικών ομάδων που θα γίνει στην Αθήνα από 14 έως 19 Μαρτίου και θα συγκροτήσει τις εθνικές ομάδες των κατηγοριών optimist και Ilca 4 για το 2023.  Οι καλύτεροι 5, 5 αγόρια και 5 κορίτσια θα συμμετέχουν στο παγκόσμιο των αντίστοιχων κατηγοριών. Θα έρθουν 16 όμιλοι στα Χανιά. Το ιστιοπλοϊκό αυτό γεγονός έρχεται για δεύτερη φορά στην Κρήτη και αποτελεί εξαιρετική τιμή για τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων και την τοπική κοινωνία.».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης υποστήριξε πως ο δήμος Χανίων θα υποστηρίζει τέτοιου είδους προσπάθειες που έχουν σκοπό να αναδεικνύουν τον τόπο:

«πρόκειται για μια διοργάνωση που δείχνει την έντονη δραστηριότητα που υπάρχει στην ιστιοπλοΐα τα τελευταία χρόνια από τον Ιστιοπλοικό Όμιλο Χανίων αλλά και τις δυνατότητες του τόπου μας να μπορεί να διοργανώνει σημαντικά αθλητικά γεγονότα, αναδεικνύοντας τόσο τις προδιαγραφές που έχει ο τόπος μας όσο και τους ανθρώπους που μπορούν να υποστηρίξουν σημαντικά γεγονότα στην κατεύθυνση προώθησης του αθλητικού τουρισμού».

Την ίδια ώρα, η προϊσταμένη Πολιτισμού – Αθλητισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Κατερίνα Ζομπανάκη, δήλωσε πως «είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως μια τέτοια διοργάνωση λαμβάνει χώρα στην πόλη μας, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα Χανιά και η Κρήτη γενικότερα αποτελούν ένα τόπο που έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί μεγάλα αθλητικά δρώμενα. Ένας τόπος που μπορεί να θεωρηθεί ένας ξεχωριστός αθλητικός προορισμός».

Οι αγώνες θα διεξαχθούν εντός του κόλπου της Σούδας και θα προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα σε όσους βρεθούν από κοντά να το παρακολουθήσουν. Για όσους δε μπορούν να βρεθούν στη Σούδα, θα μπορούν να τους παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση από το κανάλι της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο youtube : Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων 2023.

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων , ο Δήμος Χανίων, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Υποστηρικτές είναι το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και Ναυστάθμου Κρήτης, το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, το Λιμενικό Ταμείο Χανίων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook