Σπύρος Δανέλλης: «Ο πολιτισμός είναι στο κέντρο του προγράμματος μας – Η Περιφέρεια μπορεί να παρέχει μία ουσιαστική στήριξη»

σπύρος-δανέλλης-ο-πολιτισμός-είναι-σ-1769912

Θεματική εκδήλωση για τον πολιτισμό πραγματοποιήθηκε από την παράταξη “Η Κρήτη μας αλλιώς” το απόγευμα της Τρίτης, στο καφέ «Κήπος».

Πολιτιστικοί φορείς και σύλλογοι έδωσαν το παρόν στην διοργάνωση του Σπύρου Δανέλλη, όπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις της αυτοδιοικητικής παράταξης, αλλά και να καταγραφούν τόσο η εμπειρία, όσο και τα αιτήματα των φορέων και συλλόγων.

Όπως επεσήμανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Σπύρος Δανέλλης, «ο πολιτισμός είναι στο κέντρο του προγράμματος μας θεωρώντας ότι τα πάντα ανάγονται σε αυτόν. Σε ότι αφορά την κληρονομιά μας την πολιτιστική, τα μνημεία μας, τον ζώντα πολιτισμό. Σε ότι αφορά τους ανθρώπους που εργάζονται σε όλες τις εκφράσεις του πολιτισμού θεωρούμε ότι η Περιφέρεια -που είναι στα μέτρα της- μπορεί να παρέχει μία ουσιαστική στήριξη».

«Η Περιφέρεια θα πρέπει να κάνει ότι μπορεί για την ουσιαστική διασύνδεση του τουρισμού με τους δύο άλλους τομείς που έχουν απόλυτη σχέση με τον πολιτισμό, που είναι τα αγροδιατροφικά προϊόντα και τα μνημεία και οι ζωντανές πολιτιστικές εκφράσεις της Κρήτης. Αυτοί οι τρεις τομείς, με την οργανικής τους διασύνδεση, παρέχει ο ένας στον άλλον μία προστιθέμενη αξία έτσι ώστε όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες να έχουν μια μοναδικότητα στην ταυτότητά τους» τόνισε ο κ. Δανέλλης.

Για το Ιτζεδίν: Η εγκατάλειψη βάζει σε επικινδυνότητα την ύπαρξη τόσο μεγάλων μνημείων. Θα είναι καθοριστική η πρωτοβουλία της Περιφέρειας σε αυτό το μνημείο» σημείωσε επίσης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook