Σπίτια μόνο για τουρίστες στα Χανιά: Σοκαριστική εκτίναξη στις τιμές των ενοικίων που φτάνουν τα 11 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο | Πίνακες

σπίτια-μόνο-για-τουρίστες-στα-χανιά-σο-732239

Εκτίναξη στις τιμές μακροχρόνιας μίσθωσης για τα σπίτια στα Χανιά, καταγράφηκε το 2018 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας «Δανός – Μελάκης» που σας παρουσιάζει το zarpanews.gr.

H AirBnb έχει πλέον «καταπιεί» το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων με αποτέλεσμα οι λιγοστές κατοικίες που διατίθενται πλέον για μακροχρόνια μίσθωση να ενοικιάζονται σε τιμές που φτάνουν ακόμα και τα 11 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, για μηνιαίο μίσθωμα στην περιοχή των Δικαστηρίων!

Ακολουθεί η περιοχή της Χαλέπας όπου επίσης η τιμή ενοικίου ξεπερνά τα 10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και έπονται Λενταριανά, Αμπεριά, Νέα Χώρα και Κουμπές.

Δείτε αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί

Αγορά κατοικιών

Ο όγκος και οι αξίες (αγοραία και μισθωτική) παρουσιάζουν αυξητική τάση σε όλες τις περιοχές, κεντρικές και μη, για κατοικίες όλων των μεγεθών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ζητούμενες τιμές κινήθηκαν αυξητικά σε σχέση με το 2017 σε ποσοστό περίπου 5-10% σε κεντρικές περιοχές, ενώ η πτωτική διαπραγμάτευση κινείται πλέον σε ποσοστά του 5-10%.

Όσον αφορά στον τομέα της εξοχικής κατοικίας, καταγράφονται σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, δεδομένης της πτώσης των τιμών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Ο αριθμός των απούλητων εξοχικών κατοικιών στην Κρήτη μειώνεται σταδιακά, λόγω αύξησης του ενδιαφέροντος από ξένους ή εγχώριους επενδυτές, αλλά και της παύσης της οικοδομικής δραστηριότητας. Ταυτόχρονα, οι τιμές πώλησης έχουν παραμείνει σταθερές σε σχέση με το 2017.

Στα Χανιά, στην περιοχή του κέντρου, η πλειοψηφία των κατοικιών είναι τουλάχιστον 30-40ετίας και το εύρος τιμών κυμαίνεται στα 750-1.200 €/τμ, ανάλογα με τη θέση, την ηλικία και τη συντήρηση, ενώ οι τιμές πώλησης για νεόδμητα ακίνητα κυμαίνονται στα 2.000-2.500€/τμ. Οι τιμές πώλησης για νέες συμβατικές κατασκευές σε δημοφιλείς οικιστικές περιοχές κοντά στο κέντρο της πόλης, κυμαίνονται στα 1.900-2.300 €/τμ στη Χαλέπα, στα 1.900-2.200€/τμ στη Νέα Χώρα και στα 1.800-2.100 €/τμ στα Λενταριανά και την Αμπεριά.

Αγορά γραφείων

Η αγορά των γραφειακών χώρων στην Κρήτη, σύμφωνα με την επισκόπηση της «Δανός – Μελάκης» παρουσίασε ανοδική πορεία το 2ο εξάμηνο του 2018, όπως και  σε σχέση με το 2017, η αγορά κινήθηκε ανοδικά σε ποσοστό περίπου 5-10%. Παρόλο το γεγονός ότι οι ζητούμενες τιμές κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, η διαπραγμάτευση εξακολουθεί να είναι έντονη και καταλήγει συνήθως σε απομειώσεις  5-10%. Οι αποδόσεις των γραφείων υψηλών προδιαγραφών βρίσκονται πλέον σε επίπεδα 6% και 7% αντίστοιχα, ενώ εκτιμάται ότι πλέον η διαθεσιμότητα κενών χώρων υψηλών προδιαγραφών είναι μικρότερη του 5% και το επενδυτικό ενδιαφέρον συνεχώς αυξανόμενο.

Στα Χανιά, τα μισθώματα στην πλατεία Δικαστηρίων είναι υψηλότερα συγκριτικά με το κέντρο της πόλης και κυμαίνονται στα 5-8 €/τ.μ., λόγω της ύπαρξης του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας και των Δικαστηρίων, ενώ οι υψηλότερες αγοραίες αξίες εντοπίζονται στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην Πλατεία 1866 και τις οδούς Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Σκαλίδη, όπου κυμαίνονται από 1300€-1800€/τ.μ.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook