Σωματείο διανομέων (delivery) Χανίων: «Εκτεθειμένοι σε εγκληματικές συνθήκες δουλειάς, κανένα μέτρο προστασίας από κράτος και εργοδότες»

To Σωματείο διανομέων (delivery) Ν. Χανίων «Ιωσήφ Σαριδάκης» καταγγέλλει την διαχείριση κυβέρνησης και εργοδοτών, που αναγκάζουν τους διανομείς να εργάζονται υπό τις αντίξοες συνθήκες του καύσωνα χωρίς καμία προσπάθεια να τους στηρίξουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΝΤΟΝΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ.

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΤΟN ΚΑΥΣΩΝΑ!

Η θερμοκρασία στην πόλη θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς υπό σκιά και οι εργαζόμενοι διανομείς με μηχανάκι, συνεχίζουν να είναι εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς.

Την ίδια ώρα οι μεγάλες αλυσίδες εστίασης, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού αντί να σταματήσουν τη διανομή ώστε να προστατευτεί η υγεία των διανομέων, με το προκλητικό 1 ευρώ ανά παραγγελία, προτρέπουν τους διανομείς να βγουν στο δρόμο και να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να μη χάσουν τα κέρδη τους.

Ο λόγος είναι ότι ακόμα και σήμερα, παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις σωματείων σε όλη την Ελλάδα, το Υπουργείο Εργασίας συνεχίζει να μην παίρνει μέτρα για τον καθορισμό μέτρων προστασίας των διανομέων και γενικότερα των εργαζομένων του κλάδου.

Πριν λοιπόν θρηνήσουμε για άλλη μια φορά θύματα, πριν σακατευτούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι του κλάδου απαιτούμε από την κυβέρνηση και τους εργοδότες να πάρουν επιτέλους μέτρα μπροστά στο νέο κύμα καύσωνα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να απαγορευτεί η εργασία των διανομέων με μηχανάκι μέσα στο καύσωνα.

Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και Ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς.

Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας με ευθύνη των εργοδοτών.»

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟστεοπόρωση: Το αγαπημένο ρόφημα που απειλεί τα οστά
Επόμενο άρθροΠρόταση συμφιλίωσης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ σε Χάρι και Μέγκαν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ