Σολομός στο φούρνο με μυρωδικά για το γιορτινό τραπέζι

Μπορεί στο γιορτινό τραπέζι να πρωταγωνιστεί η γαλοπούλα ή το χοιρινό, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι ένας ψητός σολομός δεν έχει θέση. Στη συγκεκριμένη συνταγή, “ντύνεται” με αρώματα και χρώματα.

Συστατικά:

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1 πλάκα βούτυρο
  • ξύσμα από δύο λεμόνια
  • 1/2 ματσάκι άνηθος
  • 1/2 ματσάκι λεμονοθύμαρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος:

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις το ξύσμα, το βούτυρο, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και το σκόρδο λιωμένο και προσθέτεις μπόλικο αλατοπίπερο.

Μαρινάρεις τα φιλέτα σολομού με το παραπάνω μείγμα και τα μεταφέρεις σε μία πήλινη γάστρα.

Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C.

Τοποθετείς τα φιλέτα στη γάστρα, αφού τα αλείψεις με ελαιόλαδο και ψήνεις για περίπου 20 λεπτά, φροντίζοντας στο μισό χρόνο να φέρεις τον σολομό από την άλλη πλευρά.

Μόλις ψηθεί ο σολομός, τον αφαιρείς από τον φούρνο, τον τοποθετείς σε μια πιατέλα και ρίχνεις πάνω στα φιλέτα το μείγμα βουτύρου που έχεις διατηρήσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σερβίρεις με λαχανικά ή φρούτα κομμένα σε ροδέλες.

Πηγή: tlife.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ