Σοκολατόπιτα με δύο σοκολάτες

Υπέροχη σοκολατόπιτα με μαύρη και λευκή σοκολάτα, ένα εύκολο και λαχταριστό γλυκό που αρέσει πολύ

της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Προετοιμασία: 0:10′ Μαγείρεμα: 0:10′ Πανεύκολη Μερίδες: 10

Υλικά Συνταγής
400 γραμ. σοκολάτα 60% περιεκτικότητα κακάο ψιλοκομμένη
1 φλ. βούτυρο
5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 φλ. αλεσμένη καρυδόψιχα
1/2 φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
100 γραμ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
4 κ.σ. κονιάκ ή κουαντρό
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Για τη σοκολατόπιτα με δύο σοκολάτες, λιώνουμε πρώτα σε μπεν μαρί το βούτυρο με τη σοκολάτα. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Σε μπολ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5′ στο μίξερ. Τα ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και απαλά ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε μακρόστενο ταψάκι, αδειάζουμε το μείγμα, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς C, στον αέρα για 10′. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει, αλλιώς δεν κόβεται. Σερβίρουμε με φρούτα δάσους και παγωτό.

argiro.gr 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΑθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις: Πού και τι θα δείτε το Σάββατο
Επόμενο άρθροΤα 3 ζώδια που αναπολούν διαρκώς το παρελθόν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ