Σοκαριστικό βίντεο: Αστυνομικός πυροβολεί πισώπλατα Παλαιστίνιο

σοκαριστικό-βίντεο-αστυνομικός-πυρο-948649

Η σοκαριστική στιγμή που μια ισραηλινή αστυνομικός πυροβολεί πισώπλατα έναν παλαιστίνιο άνδρα ο οποίος απομακρύνεται έχοντας τα χέρια υψωμένα, καταγράφηκε σε βίντεο που αποκάλυψε ισραηλινός ειδησεογραφικός σταθμός.

Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου ένα χρόνο, όμως το βίντεο, που φαίνεται να έχει τραβηχτεί από κάμερα κινητού τηλεφώνου, διέρρευσε μόλις πριν από δύο ημέρες.

Ο Παλαιστίνιος, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Channel 13 που δημοσίευσε τις εικόνες, προσπαθεί να μεταβεί στο Ισραήλ από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όμως η ισραηλινή αστυνομικός τον διατάζει να γυρίσει πίσω.

Καθώς εκείνος κάνει μεταβολή και απομακρύνεται περπατώντας σε έναν άδειο δρόμο με τα χέρια υψωμένα, η γυναίκα τον πυροβολεί εν ψυχρώ, και εκείνος πέφτει κάτω σφαδάζοντας από τον πόνο. Στη συνέχεια η αστυνομικός απομακρύνεται από το σημείο. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο άνδρας δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Η αστυνομικός πυροβόλησε τον άνδρα με πλαστική σφαίρα, που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο αν βρει το θύμα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με την αστυνομία η γυναίκα έχει απομακρυνθεί από το σώμα και εργάζεται πλέον στον ισραηλινό στρατό.

Το υπουργείο δικαιοσύνης του Ισραήλ ανέφερε πως πραγματοποίησε τέσσερις ακροάσεις για την υπόθεση, χωρίς όμως να διευκρινίζει πότε θα αποφασίσει εάν πρόκειται να ασκήσει διώξεις.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι αρχές εντόπισαν το βίντεο τυχαία, κατά τη διάρκεια άλλης έρευνας για ξυλοδαρμό Παλαιστινίου άνευ αιτίας από την ίδια ομάδα παραστρατιωτικών συνοριακών αστυνομικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook