Σοκ στην Ιταλία: 70χρονη βρέθηκε νεκρή να κάθεται στην κουζίνα της – Είχε πεθάνει εδώ και δύο χρόνια

σοκ-στην-ιταλία-70χρονη-βρέθηκε-νεκρή-ν-1374838

Σε κατάσταση μουμιοποίησης βρέθηκε μια 70χρονη γυναίκα στην Ιταλία από αστυνομικούς που την βρήκαν νεκρή αλλά καθιστή στο τραπέζι της κουζίνας της. Το ακόμα πιο τραγικό, δε, είναι ότι η άτυχη 70χρονη είχε πεθάνει εδώ και δύο χρόνια σε μια υπόθεση που έχει ανοίξει τη συζήτηση για το πώς αντιμετωπίζονται οι ηλικιωμένοι στην Ιταλία.

Η Μαρινέλα Μπερέτα, η οποία δεν είχε συγγενείς, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην πόλη Πρεστίνο κοντά στη λίμνη Κόμο στη βόρεια Ιταλία. Οι αστυνομικοί την εντόπισαν αφού δέχθηκαν τηλεφωνήματα για το ενδεχόμενο πτώσης δέντρων από τον κήπο της Μπερέτα λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή.

Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης κανείς από τους γείτονές της δεν είχε ενδιαφερθεί για την τύχη της εδώ και 2,5 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής αρχής της Ιταλίας σχεδόν το 40% των άνω των 75 στην Ιταλία ζον μόνοι τους ενώ παρόμοιο είναι το ποσοστό εκείνων που δήλωσαν ότι δεν είχαν συγγενείς ή φίλους στους οποίους θα μπορούσαν να προσφύγουν σε περίπτωση ανάγκης.

Γείτονες της άτυχης 70χρονης δεν την είχαν δει από τον Σεπτέμβριο του 2019 υποθέτοντας ότι είχε μετακομίσει στη αρχή της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Mesaggero «η μεγαλύτερη τραγωδία δεν είναι ότι οι άλλοι δεν αντιλήφθηκαν τον θάνατό της αλλά ότι δεν αντιλήφθηκαν ότι η Μαρινέλα Μπερέτα ήταν ζωντανή».

Πηγή: newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook