Σοκ σε κέντρο αποκατάστασης: Νοσοκόμα ακρωτηρίασε παράνομα πόδι ασθενή

Σοκάρει η περίπτωση μιας νοσοκόμας από το Γουισκόνσιν των ΗΠΑ, η οποία κατηγορείται ότι ακρωτηρίασε το πόδι ετοιμοθάνατου με κρυοπάγημα, χωρίς την άδειά του, ώστε να το συμπεριλάβει σε μια… έκθεση της οικογένειάς της με ταριχεύσεις!

Όπως αναφέρει η New York Post, επικαλούμενη δικαστικά έγγραφα που δημοσίευσε η τοπική εφημερίδα του Γουισκόνσιν WQOW, η 38χρονη Μέρι Κ. Μπράουν κατηγορείται ότι ακρωτηρίασε το πόδι του θύματος, χωρίς να πάρει άδεια από τον ίδιο ή από γιατρό, στις 27 Μαΐου, και αποκάλυψε σε συνάδελφό της ότι σκόπευε να το προβάλλει στην οικογενειακή της έκθεση με ταριχεύσεις και τίτλο «Φορέστε τις μπότες σας, παιδιά».

Σοκάρουν μαρτυρίες άλλων νοσοκόμων: Ο ασθενής αισθάνθηκε τα πάντα
Το θύμα της υπόθεσης είχε εισαχθεί σε Κέντρο Υγείας και Αποθεραπείας στο Spring Valley τον περασμένο Μάρτιο, επειδή είχε σοβαρά συμπτώματα κρυοπαγήματος και στα δύο του πόδια, με τους γιατρούς να αποθαρρύνονται γρήγορα για την πορεία της υγείας του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι γιατροί ήταν σίγουροι ότι ήταν ετοιμοθάνατος και οι μάρτυρες είπαν ότι το πόδι του ήταν νεκρό και κρατιόταν μόνο στο υπόλοιπο σώμα του από το νεκρό δέρμα και τους τένοντες.

Στην καταγγελία αναφέρεται και η κατάθεση μιας νοσοκόμας, που ήταν παρούσα όταν η Μπράουν φέρεται να ακρωτηρίασε το πόδι του θύματος, με τις περιγραφές της να ανατριχιάζουν.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο ασθενής τής έσφιξε το χέρι και παραπονιόταν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ενώ μια άλλη νοσοκόμα είπε ότι ο ασθενής τής αποκάλυψε ότι είχε αισθανθεί τα πάντα και ότι πονούσε αφόρητα.

Η κατηγορούμενη ισχυρίζεται πως ήθελε να τον βοηθήσει
Δεν είναι σαφές αν το θύμα πέθανε και πότε, με την ίδια την κατηγορούμενη νοσοκόμα να φέρεται να έχει δηλώσει στην αστυνομία ότι έκοψε το πόδι του άνδρα για να τον κάνει να νιώθει πιο άνετα και πρόσθεσε ότι αυτό θα ήθελε και η ίδια αν ήταν στη θέση του.

«Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για τους σκοπούς της έρευνας. Το άτομο που καταγγέλλεται δεν απασχολείται πλέον στο κέντρο μας», δήλωσε ο διαχειριστής και διευθύνων σύμβουλος του κέντρου αποκατάστασης στην τοπική εφημερίδα WQOW.

Πλέον, η 38χρονη Μέρι Κ. Μπράουν κατηγορείται για σωματική κακοποίηση ηλικιωμένου με σκόπιμη πρόκληση μεγάλης σωματικής βλάβης.

Αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 6 Δεκεμβρίου και εάν καταδικαστεί, κάθε κατηγορία επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 40 ετών.

in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ