Σοκ: Πόσα εκατομμύρια ευρώ είναι πιθανόν να λάβει η Χρυσή Αυγή αν απαλλαγούν οι κατηγορούμενοι

σοκ-πόσα-εκατομμύρια-ευρώ-είναι-πιθαν-970125

Η εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής και εφόσον γίνει δεκτή και το δικαστήριο απαλλάξει τους κατηγορουμένους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανοίγει και τον δρόμο για την καταβολή της κρατικής επιχορήγησης στο κόμμα που είχε διακοπεί το 2013.

Όπως ειπώθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Αντέννα, το 2013 η Βουλή είχε αναστείλει την καταβολή της κρατικής επιχορήγησης στην Χρυσή Αυγή και το 2015 όταν έγινε η προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, το Συμβούλιο αποφάσισε ότι είναι σωστή αυτή η απόφαση της Βουλής γιατί υπήρχε ο κίνδυνος αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιούνται για μία δραστηριότητα που είναι αντίθετη στο Σύνταγμα και τροφοδοτούν τη δράση μιας εγκληματικής οργάνωσης

Στην περίπτωση που υπάρξει μία απαλλακτική απόφαση, δηλαδή η Χρυσή Αυγή δεν πάρει τον χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης, τότε είναι πιθανόν να γίνει το πλουσιότερο κόμμα της Βουλής καθώς θα πάρει μαζεμένα 8 εκατ. ευρώ, ποσό που έχει μαζευτεί όλα αυτά τα χρόνια.

1.060.000 ευρώ είναι μόνο το 2019 που ήταν εκλογικό έτος, υπάρχει ωστόσο μια τελευταία ασφαλιστική δικλείδα για το κράτος καθώς πρέπει η απόφαση να είναι τελεσίδικη. Αν έχουμε λοιπόν μία έφεση στην απόφαση αυτή τότε θα αναβληθεί για αργότερα η καταβολή της κρατικής επιχορήγησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook