Σοφία Ζαχαράκη: «Οι εμβολιασμένοι τουρίστες θα μπορούν να έρθουν και πριν τον Μάιο στην Ελλάδα»

σοφία-ζαχαράκη-οι-εμβολιασμένοι-του-1194397

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μίλησε για το πώς θα ανοίξει φέτος ο τουρισμός ενώ αποκάλυψε ότι οι τουρίστες που θα έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να επισκεφτούν τη χώρα μας και πριν τις 14 Μαΐου.

Τα κριτήρια με τα οποία θα μπορούν έρθουν από το εξωτερικό οι τουρίστες στην Ελλάδα διευκρίνισε το πρωί του Σαββάτου η Σοφία Ζαχαράκη. Όπως είπε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του OPEN, φέτος σε σχέση με πέρσι θα έχουμε «εμβολιασμούς και περισσότερα τεστ». Αναφέρθηκε επίσης στα επικαιροποιημένα πρωτόκολλα που υπάρχουν το 2021. Τα βελτιώσαμε βάσει συμπερασμάτων από πέρυσι» σημείωσε η υφυπουργός Τουρισμού.

Για Ψηφιακό Πιστοποιητικό για το οποίο έδωσε «πράσινο φως» η Κομισιόν, η κ. Ζαχαράκη ανέφερε πως είναι «ένα μέσο που διευκολύνει και μας οδηγεί στην ελεύθερη μετακίνηση. Όποιος έρχεται στην Ελλάδα θα έχει μια πιστοποίηση ότι έχει κάνει τον εμβολιασμό. Έχουμε και όσους περάσει τον ιό και έχουν αντισώματα και βέβαια και το τεστ. Παραμένει το τεστ σαν διαζευκτικό».

«Σαν χώρα», πρόσθεσε, «δίνουμε το καλό παράδειγμα στην επίσπευση του εμβολιασμού. Είμαστε στις 6-7 χώρες που είναι πρώτες αυτή την στιγμή».

Σύμφωνα με την ίδια, «οι έλεγχοι θα γίνονται στις πύλες εισόδου. Θα παραμείνουν τα δειγματοληπτικά τεστ. Όλες οι πύλες ανοιχτές από όλες τις χώρες».

Για την 14 Μαΐου επισήμανε πως είναι «η πιο ασφαλής ημερομηνία που έχει δοθεί για το άνοιγμα του τουρισμού».

Τόνισε επίσης ότι «κανένας περιορισμός δεν υπάρχει για τους Έλληνες τουρίστες με τα μέτρα που υπάρχουν».

Τέλος, η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι οι τουρίστες από το εξωτερικό θα μπορούν να έρθουν νωρίτερα από τον Μάιο αφού θα έχουν εμβολιαστεί.

Πηγή: ieidiseis.gr

One thought on “Σοφία Ζαχαράκη: «Οι εμβολιασμένοι τουρίστες θα μπορούν να έρθουν και πριν τον Μάιο στην Ελλάδα»

  1. Θα καταλάβετε πόσο άσχετοι και ανίκανοι είστε όταν θα έρθει το καλοκαίρι. Ακόμα και όλα τζάμπα να τα βάλετε τουρισμό με το μπάχαλο της διαχείρισης του κορωνοιού δεν πρόκειται να δείτε, το χειρότερο είναι ότι το ξέρετε και σείς και προσπαθειτε να ξεγελάσετε τον κοσμάκη ( όπως κάνετε συνέχεια ), παρακαλώντας τους βαλκάνιους που ούτως η άλλως μπαίνουν και βγαίνουν ανενόχλητοι με πλάσμα χαρτιά και ειδικά τους Ρουμάνους πορτοφολάδες και κλειδαράδες να έρθουν στην χώρα των ….ονείρων τους για να μας λέτε νούμερα εισόδων κλπ. Ειστε η πιο καραγκιοζικη κυβέρνηση και ξεπεράσετε και το ΣΥΡΙΖΑ στην ανικανότητα γιατί προσθέσατε σε αυτήν και την …αριστεία σας, το αλάθητο σας, την υπεροψία και την περιφρόνηση στο Σύνταγμα, τη δημοκρατια και τον ίδιο τον λαό που σας ψήφισε. Δεν αναφερωμαι καν στο πιο σημαντικό που είναι η ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή της μεσαίας τάξης και του κάθε νοικοκύρη Έλληνα.
    Αισχος και ντροπή μπαμπουίνοι καραγκιοζηδες ανθελληνες.
    Σας έχουν φτύσει το 90% των Ελλήνων, οι δημοσκοπήσεις είναι για να παίρνετε εσεις κουράγιο και ψευδαίσθηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook