Σοφία Μαλανδράκη: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις εκπαιδευτικές δράσεις του ΔΗΠΕΘΕΚ

σοφία-μαλανδράκη-ξεκίνησαν-οι-εγγραφ-1309870

Πλήθος εκπαιδευτικών δράσεων και σεμιναρίων για μικρούς και μεγάλους έχει στην ατζέντα του το ΔΗΠΕΘΕΚ Κρήτης. Ήδη οι εγγραφές άρχισαν από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου. Για 15η χρονιά θα λειτουργήσουν και τα Παιδικά Θεατρικά Εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά από 3 ετών και εφήβους έως 18 ετών.

Μιλώντας στο Zarpa radio 89.6, στην Άννα Παπακωνσταντίνου και τον Γιώργο Κολομπάκη, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ Σοφία Μαλανδράκη είπε:

» Έχει μια ιστορία το ΔΗΠΕΘΕΚ στα εκπαιδευτικά προγράμματα. Η Πειραματική Σκηνή αφορά τους ενήλικες. Υπάρχει και το παιδικό θεατρικό εργαστήρι που βλέπουμε ότι είναι διαφορετικά τμήματα ανάλογα με τις ηλικίες.»

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ αναφέρθηκε και στη σημαντικότητα που έχει το θέατρο στη ζωή μας: «Μέσα από το ίδιο το θέατρο το παιδί ανακαλύπτει τις δικές του δυνάμεις, δικές του ξεχωριστές ικανότητες, αναπτύσσει τη συνεργασία, τη συγκέντρωση, την πειθαρχία, πολλά από τα χαρακτηριστικά που δεν φανταζόμαστε ότι έρχεται η τέχνη να αναδείξει. Έχει φανεί ότι η επαφή με την τέχνη αμβλύνει τις δυσκολίες που έχει ένα άτομο και συμβάλλει στην κριτική ισορροπία του, που αυτό είναι και το ζητούμενο στη μετα- covid εποχή. Στόχος μας είναι να έχουμε εκπαιδευτικό τμήμα και άλλο μέρος της Κρήτης.»

Ακολουθούν τα εργαστήρια για τις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες:

Τετάρτη 17:00-18:00, 3-5 ετών, Θένια Χατζή, ηθοποιός-εμψυχώτρια και Δημήτρης Κύρκος, performer-εμψυχωτής

Τετάρτη 18:00-19:00, 6-7 ετών, Θένια Χατζή, ηθοποιός-εμψυχώτρια και Δημήτρης Κύρκος, performer-εμψυχωτής

Σάββατο 10:00-11:30, 8-10 ετών, Φλώρα Ασουμανάκη, θεατροπαιδαγωγός-εμψυχώτρια εκπαιδευτικού δράματος

Σάββατο 12:00-13:30, 11-12 ετών, Φλώρα Ασουμανάκη, θεατροπαιδαγωγός-εμψυχώτρια εκπαιδευτικού δράματος

Κυριακή 10:30-12:30, 13-15 ετών, Μαρίνα Πανηγυράκη, ηθοποιός, σκηνοθέτις, θεατροπαιδαγωγός

Κυριακή 13:00-15:00, 16-18 ετών, Ιώ Ασηθιανάκη, ηθοποιός, σκηνοθέτις

Τα παραπάνω μαθήματα θα γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και θα ξεκινήσουν στις 13 Νοεμβρίου 2021, με διάρκεια έως τις 15 Μαΐου και με εβδομαδιαία συμμετοχή.

Μηναία συνδρομή 12€.

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του, ανακοινώνει την έναρξη των εργαστηρίων του για το 2021-2022, προτείνοντας ποικίλες θεματικές, για νέες ομάδες κοινού και στοχεύοντας στη συμμετοχή παλιών και νέων φίλων.

Φέτος, θα λειτουργήσει για 18η συνεχή χρονιά η Πειραματική Ερασιτεχνική Σκηνή. Μπορούν να συμμετάσχουν άτομα, ηλικίας από 18 ετών και άνω, που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το θέατρο, να διοχετεύσουν μέσα από την τέχνη του θεάτρου την ενεργητικότητά τους και να εκφραστούν δημιουργικά συμμετέχοντας σε μια ομάδα.

Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα:

Τετάρτη 18:00-22:00, Κατερίνα Μαντίλ, ηθοποιός, εκπαιδευτικός, σκηνοθέτις
Κυριακή 11:00-15:00, Μαρία Γαϊτανίδη, σκηνοθέτις, performer, ερευνήτρια δραματικής τέχνης

Τα εργαστήρια θα γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και θα ξεκινήσουν στις

14 Νοεμβρίου 2021, με διάρκεια έως τις 15 Μαΐου και με εβδομαδιαία συμμετοχή.

Μηνιαία συνδρομή 25€.

Για πρώτη φορά φέτος θα λειτουργήσουν και νέα τμήματα ενηλίκων, ένα εργαστήριο χορού, ένα εργαστήριο μουσικού θεάτρου και δύο δωρεάν θεατρικά εργαστήρια για άτομα με αναπηρία σε συνεργασία με το Κ.δ.α.π. Α.μ.ε.α. «Ατλαντίδα».

» Αυτό ουσιαστικά είναι μια προσφορά του θεάτρου, είναι χωρίς οικονομική συμμετοχή για τα άτομα με αναπηρία και πρόθεση του διοικητικού συμβουλίου και της καλλιτεχνικής Διευθύντριας Έφης Θεοδώρου είναι να ακουμπήσουμε όσο γίνεται ένα μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας.»

Στο μεταξύ, νέο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί φέτος και για τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τίτλο «Εφηβεία στην Κρήτη». Αυτό όπως δήλωσε η κ.Μαλανδράκη θα εφαρμοστεί πιλοτικά: «Θα δημιουργηθεί τμήμα από σχολείο το οποίο θα δουλέψει αυτό το πρόγραμμα, σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου. Είναι κάτι που αφορά τη σύνδεση της εκπαίδευσης με τις δυνατότητες του θεάτρου και θα ανακοινωθεί αργότερα το αναλυτικό του πρόγραμμα.»

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τετάρτη 19:00-21:00, εργαστήριο χορού, Έλενα Σταυροπούλου, χορογράφος, χορεύτρια, δασκάλα χορού (έναρξη 5 Ιανουαρίου 2022)

Τετάρτη 19:00-21:00, εργαστήριο μουσικού θεάτρου, Μιχάλης Παρασκάκης, συνθέτης, performer (έναρξη 24 Νοεμβρίου 2021 και λήξη 23 Φεβρουαρίου 2022)

Παρασκευή 17:00-18:30 θεατρικό εργαστήριο για άτομα με αναπηρία (α’ τμήμα)

18:45-20:15 θεατρικό εργαστήριο για άτομα με αναπηρία (β’ τμήμα) Ανθούλα Μαρινάκη, ηθοποιός, θεατροπαιδαγωγός και σύμβουλος ψυχικής υγείας και Ειρήνη Μαυροματάκη, performer (έναρξη 19 Νοεμβρίου 2021)

Τα εργαστήρια θα γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων με διάρκεια έως τις 15 Μαΐου και με εβδομαδιαία συμμετοχή.

-Μηναία συνδρομή για το εργαστήριο χορού και το εργαστήριο μουσικού θεάτρου 12€.

-Τα θεατρικά εργαστήρια για άτομα με αναπηρία θα παρέχονται δωρεάν.

Αναλυτικές πληροφορίες για το αντικείμενο των εργαστηρίων και βιογραφικά των εκπαιδευτών είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης www.dipethekritis.gr

Σχεδιασμός αφίσας Μάνος Στεφανάκης

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώνονται εξαιτίας της πανδημίας, οι δηλώσεις συμμετοχής για όλα τα εργαστήρια-τμήματα θα γίνονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.dipethekritis.gr (Εγγραφές Εργαστηρίων 2021-22) από 1/11 έως και 8/11/2021 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Zarpa Radio η κα Μαλανδράκη τόνισε πως ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων στο τμήμα θα είναι 15 άτομα λόγω του κορoνοϊού και συμπλήρωσε: » Δεν αφορά τα παιδιά το κομμάτι των εμβολιασμένων, ωστόσο οι ενήλικες που θα συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί ή να έχουν υποβληθεί σε rapid test.»

Για να θεωρείται ολοκληρωμένη η εγγραφή σε ένα εργαστήριο, θα πρέπει να γίνει κατάθεση της συνδρομής σε τραπεζικό λογαριασμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης που θα αναγράφεται στην αίτηση, εντός δύο ημερών από την εγγραφή του κάθε ενδιαφερόμενου και αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης στο [email protected]. Διαφορετικά, η εγγραφή θα ακυρώνεται αυτόματα.

Σαν αιτιολογία κατάθεσης πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερόμενου και το τμήμα στο οποίο επιθυμεί να συμμετέχει.

Επιπλέον, τα εργαστήρια-τμήματα που θα λειτουργήσουν θα είναι ολιγομελή και θα τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, όπως αυτά καθορίζονται από τις αρμόδιες αρχές.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2821044256 και 2821023333, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook