Σκάνδαλο Λιγνάδη: Νέα επιχείρηση αντιπερισπασμού από την κυβέρνηση

σκάνδαλο-λιγνάδη-νέα-επιχείρηση-αντι-1180981

«Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και το …Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών» είναι τώρα το μότο – Στόχος να μην εκφραστούν οι μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας

Με αντιπερισπασμούς επιχειρεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις ευθύνες της στην υπόθεση Λιγνάδη, όπως έπραξε και στις υπόλοιπες δύσκολες στιγμές που έζησε τον Άγριο Φεβρουάριο:

-Για το κορονογλέντι στην Ικαρία ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επιχείρησε να δημιουργήσει συμψηφισμό και να εμφανίσει ως αντίστοιχο …τραπέζωμα ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σε φορείς στην Αχαΐα, με όλα τα μέσα προστασίας να τηρούνται ευλαβικά. Το ….εγχείρημα δεν έπιασε, έδωσε όμως τη δυνατότητα σε φιλικά μέσα να προπαγανδίσουν επί του θέματος για μερικές ώρες. Την ίδια στιγμή υπουργοί δήλωναν για την Ικαρία πως «όταν εμφανίζεται πολιτικός του διαμετρήματος και της εμβέλειας του συγκεκριμένου πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος –τι να κάνουμε τώρα- και τον σέβεται και τον τιμά ο ελληνικός λαός, θα υπάρχουν αναπόφευκτα ό,τι μέτρα και μέτρα και να πάρεις κάποιες εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό του. Με όλα τα μέτρα»!

-Στην κριτική που δέχτηκε η απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να κλείσει προληπτικά την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας τις ημέρες της «Μήδειας» επιστρατεύτηκε ως αντίλογος η ταλαιπωρία που έζησαν οι οδηγοί το 2017, επί κυβέρνησης Τσίπρα, σε κακοκαιρία στην ανοιχτή εθνική! Το ενδεχόμενο να είναι ανοιχτή η εθνική οδός και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες δεν φαίνεται να είναι στην ατζέντα του Μαξίμου!

– Στο σκάνδαλο Λιγνάδη η κυβέρνηση, με τη συνδρομή δυστυχώς και σοβαρών μέσων, επιδιώκει να αποκρύψει τις ευθύνες της τόσο για τον διορισμό του συγκεκριμένου προσώπου, όσο και για τη στάση της όταν ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις, που επιχείρησε να συγκαλύψει το θέμα ή να το ρίξει στα μαλακά. Τώρα επιχειρεί να ρίξει τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ που ταυτίζει τη Νέα Δημοκρατία με την … παιδεραστία(!) ή –ακόμα χειρότερα με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, είτε γιατί αυτό «αριστεροκρατείται», όπως λέει ο φέρελπις εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, είτε «γιατί δεν μιλούσαν, ενώ θα όφειλαν να ξέρουν για τον Λιγνάδη ως συνάδελφοί του»!

Το ενδεχόμενο να ζητηθεί μια συγγνώμη ή να υπάρξει κάποια αυτοκριτική από την κυβέρνηση δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα. Τα ερωτήματα είναι πολλά, τα έχει αναφέρει και η στήλη και μεταξύ αυτών ποιος πραγματικά διόρισε τον Λιγνάδη ως διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο, σταματώντας έναν εν εξελίξει διαγωνισμό «για λόγους δημοσίου συμφέροντος», αλλά και γιατί η κυβέρνηση δεν κινήθηκε άμεσα όταν ξέσπασε το κύμα των αποκαλύψεων. Η δε υπουργός αρνείται να αναλάβει τις αντικειμενικές ευθύνες που υπάρχουν για τον διορισμό προσώπων από ένα μέλος της κυβέρνησης.

Με τους αντιπερισπασμούς, πάντως, η κυβέρνηση δείχνει πως δεν είναι σε φάση που μπορεί να διορθώσει τα πράγματα για τη χώρα, ανεξαρτήτως της ζημιάς που ενδεχομένως κατορθώσει να κάνει και στην αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρώντας να πείσει ότι «είναι ίδια με αυτή» ή με τη διάχυση ενός κλίματος συνολικής απαξίωσης του πολιτικού συστήματος.

Κυρίως, όμως, επιδιώκει να μειώσει το κλίμα των αντιδράσεων στο εσωτερικό της, επιδιώκοντας η Ελίζα Βόζενμπεργκ και ο Θανάσης Πλεύρης να είναι τα τελευταία στελέχη της που θα ζητούν παραίτηση Μενδώνη –και οι υπόλοιποι βουλευτές να φοβηθούν και να σιωπήσουν.

Το σκάνδαλο Λιγνάδη, πάντως, επιφέρει μεγάλη φθορά στην κυβέρνηση- και αυτό δεν αντιμετωπίζεται με αντιπερισπασμούς και προσπάθειες συμψηφισμών!

ΥΓ: Η ταύτιση της Νέας Δημοκρατίας με την παιδεραστία ή οι προσπάθειες σύνδεσης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τις πράξεις Λιγνάδη είναι απλώς για …ψυχίατρο! Το ίδιο και η προσπάθεια ταύτισής τους με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που γίνεται από την κυβέρνηση και φιλικά της μέσα-κάποια δυστυχώς πολύ σοβαρά!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

One thought on “Σκάνδαλο Λιγνάδη: Νέα επιχείρηση αντιπερισπασμού από την κυβέρνηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook