Σημανδηράκης: Σε καλό δρόμο οι διαδικασίες για το νέο πάρκο των Αγίων Αποστόλων – Πλήθος κόσμου στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος | Photos + Video

σημανδηράκης-σε-καλό-δρόμο-οι-διαδικα-1459694

Πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων, προκειμένου να συμμετάσχει στις δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων με την ΔΕΔΙΣΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Με σύνθημα «Μόνο μια γη», μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δουν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, να ενημερωθούν για την προστασία του περιβάλλοντος, την ορθή διαχείριση του νερού, τα μέτρα προστασίας από τις πυρκαγιές αλλά και την ανακύκλωση.

Σημανδηράκης: Σε καλό δρόμο οι διαδικασίες για το έργο αναβάθμισης του πάρκου των Αγίων Αποστόλων

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χανίων, δήλωσε πως η διαδικασία για το έργο αναβάθμισης του νέου μητροπολιτικού πάρκου των Αγίων Αποστόλων προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.

Τσουπάκης: Πάνω από 1.000 νέα δέντρα στην πόλη των Χανίων

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας Μιχάλης Τσουπάκης, αναφέρθηκε στο έργο της υπηρεσίας πρασίνου, λέγοντας πως μέσα σε 2,5 χρόνια, φυτεύτηκαν πάνω από 1.000 δέντρα μέσα στην πόλη των Χανίων.

Αυξητική τάση στην ανακύκλωση το πρώτο 5μηνο του 2022

Για αυξητική τάση στην ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών το πρώτο πεντάμηνο του 2022 έκανε λόγο ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ Κώστας Πατεράκης ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που κάνει η επιχείρηση γύρω από την ανακύκλωση.

Την ίδια ώρα, η Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων έδωσε χρήσιμες συμβουλές για τις δασικές πυρκαγιές, ενώ τα μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν τον πυροσβεστικό εξοπλισμό από κοντά. Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το επάγγελμα του πυροσβεστικού υπαλλήλου και παράλληλα τόνισε πως η Πυροσβεστική υπηρεσία είναι πάντα παρούσα σε τέτοιες δράσεις.

Στο μεταξύ, στον ίδιο χώρο πραγματοποιούνταν και παράλληλες δράσεις, οι οποίες περιλάμβαναν εργαστήρια εικαστικών τεχνών με τον καλλιτέχνη και δάσκαλο Γιάννη Μαρκαντωνάκη.

Και ο Δήμαρχος Χανίων δοκίμασε να χρησιμοποιήσει εξαρτήματα του πυροσβεστικού οχήματος, στο πλαίσιο της δράσης. 

zarpanews.gr

2 thoughts on “Σημανδηράκης: Σε καλό δρόμο οι διαδικασίες για το νέο πάρκο των Αγίων Αποστόλων – Πλήθος κόσμου στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος | Photos + Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook