Σημάδια κορύφωσης για την πανδημία στα Χανιά αλλά η αποκλιμάκωση αργεί

σημάδια-κορύφωσης-για-την-πανδημία-στ-1330215

Σημάδια σταθεροποίησης με ανεπαίσθητη πτωτική τάση εμφανίζει για πρώτη φορά η πανδημία στα Χανιά, μετά από την ξέφρενη «κούρσα ανόδου» των πέντε τελευταίων εβδομάδων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, η επιδημιολογική επιβάρυνση της Κρήτης παραμένει ιδιαίτερα μεγάλη.Ωστόσο, η τάση καταγράφεται ελαφρώς καθοδική -13% ενώ τα Χανιά είναι πλέον δεύτερα και όχι πρώτα στην Ελλάδα σε ποσοστό κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού.

Ο δείκτης μεταδοτικότητα Rt παραμένει ελαφρώς πάνω από το 1, στο 1,05 ενώ ο δείκτης θετικότητας διαμορφώνεται στο 4,1% λίγο πάνω από το όριο συναγερμού 4%.

Πτώση καταγράφεται και στον ημερήσιο αριθμό εμβολιασμών που ενώ είχε φτάσει σε περίπου 1.000 εμβολιασμούς την ημέρα, τώρα κυμαίνεται περίπου στους 700-750 εμβολιασμούς ενώ το 64.1% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον δύο δόσεις.

Αυτό που προκύπτει από τα στοιχεία είναι ναι μεν μια ελπίδα ότι έχουμε φτάσει στην κορύφωση του πανδημικού κύματος ωστόσο ο ρυθμός της αποκλιμάκωσης είναι αργός, σίγουρα πιο αργός από το ευκταίο.

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι και η κατάσταση σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, όπως προκύπτει από τον παραπάνω πίνακα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook