Σφολιάτα με γεμιστή μπανάνα
Του Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 420 γρ. φύλλο σφολιάτας
- 4 μπανάνες
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
- 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
- κουβερτούρα, λιωμένη
- φουντούκια, σπασμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
- Βάζουμε τη σφολιάτα στην επιφάνεια εργασίας και την ισιώνουμε με έναν πλάστη.
- Κόβουμε τη σφολιάτα σε 4 τετράγωνα.
- Τοποθετούμε μία μπανάνα σε κάθε κομμάτι σφολιάτας και την κόβουμε οριζόντια στη μέση.
- Βάζουμε πάνω από τη μισή μπανάνα την κουβερτούρα σε κομμάτια και καλύπτουμε με την άλλη μισή.
- Κόβουμε τη μισή σφολιάτα σε λωρίδες και τυλίγουμε πολύ καλά τις μπανάνες.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
- Σερβίρουμε με την κουβερτούρα και τα φουντούκια.
akispetretzikis.com