Σφολιάτα με γεμιστή μπανάνα

σφολιάτα-με-γεμιστή-μπανάνα-1429478

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 420 γρ. φύλλο σφολιάτας
  • 4 μπανάνες
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

  • κουβερτούρα, λιωμένη
  • φουντούκια, σπασμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε τη σφολιάτα στην επιφάνεια εργασίας και την ισιώνουμε με έναν πλάστη.
  • Κόβουμε τη σφολιάτα σε 4 τετράγωνα.
  • Τοποθετούμε μία μπανάνα σε κάθε κομμάτι σφολιάτας και την κόβουμε οριζόντια στη μέση.
  • Βάζουμε πάνω από τη μισή μπανάνα την κουβερτούρα σε κομμάτια και καλύπτουμε με την άλλη μισή.
  • Κόβουμε τη μισή σφολιάτα σε λωρίδες και τυλίγουμε πολύ καλά τις μπανάνες.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με την κουβερτούρα και τα φουντούκια.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook