Σφοδρά πυρά από ΣΥΡΙΖΑ σε Πλεύρη για τη μελέτη Λύτρα: «Είστε ο Κοντολέων της υγείας»

σφοδρά-πυρά-από-συριζα-σε-πλεύρη-για-τη-1512896
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τα επιδημιολογικά στοιχεία και δεδομένα του ΕΟΔΥ πρέπει να είναι προσβάσιμα για την επιστημονική κοινότητα δήλωσαν οι τομεάρχες Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ενώ η Δώρα Αυγέρη είπε για τον Θάνο Πλεύρη: «Δεν είστε λέων. Είστε ο Κοντολέων της υγείας».

Α. Ξανθός: Στοιχεία προσβάσιμα για την επιστημονική κοινότητα

Να δηλώσει, ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία και δεδομένα του ΕΟΔΥ, είναι ανοιχτά και προσβάσιμα από την επιστημονική κοινότητα, κάλεσε τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός. «Υπάρχει η πληροφορία ότι σταμάτησε η πρόσβαση στα επιδημιολογικά δεδομένα που τηρεί ο ΕΟΔΥ», είπε ο Ανδρέας Ξανθός, κατά τη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια και πρόσθεσε: «Καλώ τον υπουργό, τώρα, να δηλώσει ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και ότι τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα και στοιχεία είναι ανοιχτά και προσβάσιμα σε όλη την επιστημονική κοινότητα, σε όλους τους ερευνητές. Είχαμε την πιο αδιαφανή, συγκεντρωτική, πολιτικά ιδιοτελή, διαχείριση στην Ευρώπη, διαχείριση απαξιωτική, για το δημόσιο σύστημα και ευνοϊκή, για τα ιδιωτικά συμφέροντα».

Αναφερόμενος στην έκθεση του καθηγητή Θ. Λύτρα, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το συμπέρασμα της μελέτης δεν είναι η αξία των εμβολίων. Περί αυτού, δεν υπάρχει οιαδήποτε αμφισβήτηση. Το συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι υπήρχαν αποτρέψιμοι θάνατοι στη χώρα».

Λόγω της αποδιοργάνωσης και της λειτουργικής κατάρρευσης του συστήματος υγείας, αυξήθηκαν οι θάνατοι, είπε ο Ανδρέας Ξανθός και πρόσθεσε: «Υπήρξαν άνθρωποι που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη, αν είχαν επενδυθεί οι αναγκαίοι πόροι στο δημόσιο σύστημα υγείας και αν δεν είχε γίνει η πολιτική επιλογή να επιφορτιστεί το ΕΣΥ όλο το βάρος της πανδημίας, να παραμείνει προστατευμένος ο ιδιωτικός τομέας, να υποδέχεται ροή περιστατικών που δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να κερδοσκοπούν με προκλητικό τρόπο και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και τα διαγνωστικά κέντρα και τα κέντρα αποκατάστασης».

Δ. Αυγέρη: «Δεν είστε λέων. Είστε ο Κοντολέων της Υγείας»

«Δεν είστε ο λέων της υγείας, αλλά είστε ο Κοντολέων της Υγείας!», είπε, νωρίτερα απευθυνόμενη στα υπουργικά έδρανα, η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν άκουσε τίποτα για νεκρούς, δεν είχε ακούσει ποτέ για επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει ότι πεθαίνεις διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, δεν άκουγε τις κραυγές αγωνίας των πολιτών. Ήταν φαίνεται απασχολημένος με την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και απευθύνθηκε ξανά στον υπουργό Υγείας: «Εσείς, πάλι, δεν ακούσατε τίποτα; Εγκλήματα χωρίς τιμωρία κι ας ξέρουμε τους δολοφόνους με το ονοματεπώνυμό τους. Να τελειώνουμε με αυτό το σκοτάδι. Αυτό προέχει».

«Η πανδημική τραγωδία οφείλεται στο ό,τι η κυβέρνησή σας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν έκανε τίποτε για τη θωράκιση του δημόσιου ΕΣΥ, αλλά έκανε τα πάντα για να το υπονομεύσει και να το αποδυναμώσει. Ενώ την ίδια στιγμή, επιδιδόταν σε φανταστική αριθμητική για να παρουσιάσει ένα άθροισμα ανύπαρκτων και προσχηματικών ΜΕΘ, αδιαφορώντας για την κατάληξη των ανθρώπων», είπε η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook