Σφίγγει ακόμα περισσότερο ο ευρωπαϊκός κλοιός γύρω από τον Πούτιν: Έρχεται και 4ο πακέτο κυρώσεων

Την επιβολή ενός 4ου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας προανήγγειλε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς συνεχίζεται για 16η μέρα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Παράλληλα, τόνισε πως η ΕΕ χρειάζεται μια συντονισμένη προσέγγιση στον αμυντικό τομέα.

Όπως είπε «έως τα μέσα Μαΐου θα υποβληθεί πρόταση για την απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2027».

«Ο τρόπος με τον οποίο θα απαντήσουμε σήμερα στην αποτρόπαια επίθεση της Ρωσίας θα καθορίσει το μέλλον της Ουκρανίας, της Ένωσής μας και ολόκληρης της ηπείρου μας. Ας μείνουμε πιστοί στις αρχές που καθοδηγούν την απάντησή μας μέχρι τώρα: Υπευθυνότητα, ενότητα, αλληλεγγύη, αποφασιστικότητα» είπε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και τον γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς.

 

Μακρόν: «Ο Πούτιν επανέφερε τον πόλεμο στην Ευρώπη»
«Η επιλογή της Ρωσίας, του Προέδρου Πούτιν, ήταν να επαναφέρει τον πόλεμο στην Ευρώπη» είπε από την πλευρά του ο Μακρόν.

Υπογράμμισε την ενότητα, την ταχύτητα, το πνεύμα ευθύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξέφρασε την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ουκρανία.

Τόνισε ότι όλα είναι ανοιχτά όσον αφορά στις επιπλέον κυρώσεις προς τη Ρωσία.

Σολτς: Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί έχουν αντίκτυπο στις προοπτικές ανάπτυξης της Ρωσίας
«Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί έχουν αντίκτυπο στις προοπτικές ανάπτυξης της Ρωσίας» υπογράμμισε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Πηγή: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ