Σεισμός στην Τουρκία: Δραματικό βίντεο με τη διάσωση κοριτσιού από τα ερείπια κτιρίου

σεισμός-στην-τουρκία-δραματικό-βίντε-1623539

Συγκλονιστικά βίντεο με τη διάσωση ανθρώπων που παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων μετά τον ισχυρό σεισμό 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σε βίντεο που κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες σωστικών συνεργείων να διασώσουν ανθρώπους που βρίσκονται παγιδευμένοι.

Τα βίντεο από την Τουρκία έδειχναν σωστικά συνεργεία να αναζητούν επιζώντες μέσα σε κουβάρια από μέταλλο και σκυρόδεμα, ανάμεσα σε σειρές από κτίρια που έχουν καταρρεύσει στο βάθος.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από το πρακτορείο Anadolu δείχνει μια ομάδα να ανασύρει ένα νεαρό κορίτσι παγιδευμένο κάτω από ένα σωρό ερειπίων στη νοτιοανατολική επαρχία Σανλιούρφα της Τουρκίας. Στη συνέχεια φαίνεται η ομάδα να μεταφέρει το κορίτσι, καλυμμένο με σκόνη, για να λάβει ιατρική περίθαλψη.

Ο πρώτος σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ενώ οι άνθρωποι κοιμόντουσαν. Λίγες ώρες αργότερα, ένας δεύτερος σεισμός, μεγέθους 7,5 βαθμών, έπληξε την περιοχή Ελμπιστάν της επαρχίας Καχραμανμάρας στην Τουρκία.

Οι δονήσεις έγιναν αισθητές μέχρι τον Λίβανο, την Ελλάδα, το Ισραήλ και το νησί της Κύπρου.

Χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν καθώς ο σεισμός μετέτρεψε σε ερείπια ολόκληρα τμήματα μεγάλων πόλεων.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός στην Τουρκία είναι 1800 νεκροί αλλά δεν αποκλείεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

ieidiseis.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook