Σεισμός στην Κρήτη: Στην τελική… ευθεία η χρήση των οικίσκων – Έρχονται νέοι δωρεά της Γιάννας Αγγελοπούλου

σεισμός-στην-κρήτη-στην-τελική-ευθε-1302976

Στην τελική… ευθεία βρίσκεται η πρώτη φάση της μετεγκατάστασης των σεισμόπληκων οικογενειών στους 34 οικίσκους που βρίσκονται απέναντι από το Εκθεσιακό Χώρο στο Αρκαλοχώρι.

Ήδη έχουν κατατεθεί 276 αιτήσεις οι οποίες έχουν εγκριθεί και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες και ο έλεγχος για τα κοινωνικά κριτήρια.

«276 είναι οι αιτήσεις που έχουμε στα χέρια μας. Έχει ολοκληρωθεί η διαλογή ως προς τα απαραίτητα έγγραφα και πλέον κοιτάμε τα κοινωνικά κριτήρια. Είναι πιθανό αύριο να έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία των κοινωνικών κριτηρίων και να αρχίσουν οι άνθρωποι να εγκαθίστανται στους οικίσκους», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλης Φραγκάκης.

Έρχονται νέοι οικίσκοι δωρεά της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη

«Κλείδωσε» η δωρεά που θα κάνει η Γιάννα Αγγελοπόυλου – Δασκαλάκη στο δήμο Μινώα Πεδιάδος. Πρόκειται για 45 συνολικά οικίσκους προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων πολιτών.

«Εδώ και καιρό υπήρχαν συζητήσεις για να προχωρήσει σε δωρεά οικίσκων η χωριανή μας, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη. Πλέον «κλείδωσε» η δωρεά σύμφωνα με την επιβεβαίωση που είχα από τον κ. Τριαντόπουλο και η κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη θα προχωρήσει σε δωρεά 40 μεγάλων οικίσκων και 5 μικρών», επιβεβαίωσε ο κ. Φραγκάκης τονίζοντας πως εκτός από τους οικίσκους της κ. Αγγελοπούλου αναμένονται δεκάδες ακόμα.

«Περιμένουμε ακόμα από τη διαγωνιστική διαδικασία που κάνει το υπουργείο 90 οικίσκους, περιμένουμε 50 από την περιφέρεια Κρήτης», τόνισε σχετικά ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος.

Έτοιμοι οι χώροι για την τοποθέτηση των νέων οικίσκων

Έτοιμοι είναι οι χώροι που θα τοποθετηθούν οι οικίσκοι που αναμένονται να φτάσουν στο δήμο Μινώα Πεδιάδος.

«Ήδη έχουμε φτιάξει τους χώρους για την τοποθέτηση σε οικίσκους σε Βόνη, Αρχοντικό και Αρκαλοχώρι που παίρνουν 20, 10 και 70 οικίσκους ακόμα αντίστοιχα. Ξεκίνησαν σήμερα οι τρεις εργολάβοι εργασίες σε Ίνι, Χουμέρι και Σαμπά για την διαμόρφωση των χώρων για την τοποθέτηση των οικίσκων και εκεί θα μπουν συνολικά 30 οικίσκοι», ανέφερε σχετικά ο Μανώλης Φραγκάκης τονίζοντας παράλληλα πως «έχουμε έτοιμους χώρους που σημαίνει όταν έρθουν οι οικίσκοι θα τοποθετηθούν αμέσως».

Ξεκινούν τα διά ζώσης μαθήματα στα σχολεία

Ήδη στο Αρκαλοχώρι έχουν επιστρέψει στα… θρανία οι μαθητές των δημοτικών σχολείων ωστόσο άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν και τα διά ζώσης μαθήματα στις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες.

«Ως προς τα σχολεία αύριο ξεκινούν τα διά ζώσης μαθήματα στις λυόμενες αίθουσες των λυκείων και την Παρασκευή των γυμνασίων», επεσήμανε σχετικά ο κ. Φραγκάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook