Σεισμός στην Αλβανία: Στους 35 οι νεκροί -«Επεσε το ταβάνι στα κεφάλια μας», συγκλονίζουν οι ιστορίες

σεισμός-στην-αλβανία-στους-35-οι-νεκροί-959511

Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό 6,4 βαθμών Ρίχτερ στην Αλβανία, ανέβηκε στη διάρκεια της νύχτας στους 35.

Τα ξημερώματα, βρέθηκαν νεκρά τρία μέλη μιας οικογένειας: ένα ζευγάρι και η κόρη τους, με τους φόβους για να μεγαλώσει ο αριθμός των θυμάτων να εντείνεται, όσο περνούν οι ώρες και δεν έχουν απεγκλωβιστεί όσοι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. Οι αγνοούμενοι είναι πάνω από 20 (τουλάχιστον 685 οι τραυματίες), με τα σωστικά συνεργεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα με 2 ομάδες της ΕΜΑΚ) να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρουν ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα.

Σεισμός Αλβανία: Κάτοικοι διηγούνται πως γλίτωσαν τελευταία στιγμή

Χιλιάδες κάτοικοι πρόλαβαν και βγήκαν από τα σπίτια τους πριν τα 6,4 Ρίχτερ, από έναν προειδοποιητικό σεισμό 4,4 Ρίχτερ, που έγινε μία ώρα νωρίτερα και που λειτούργησε ανέλπιστα ως σανίδα σωτηρίας για πολλούς ανθρώπους.

Υπάρχουν ωστόσο και ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν να επιβιώσουν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Μεταξύ αυτών ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος στεκόταν χθες πάνω από τα ερείπια της κατοικίας που έμενε. Αυτός πρόλαβε να βγει από εκεί την ώρα του σεισμού, όχι όμως και η γυναίκα του και το παιδί του που ακόμη αγνοούνται, όπως αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ.

Στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της περιοχής, η οικογένεια Τοροτσίνο, μένει πλέον σε σκηνές. Η τετραμελής οικογένεια ζούσε στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας η οποία κατέρρευσε. Πρόλαβαν και βγήκαν στον αρχικό σεισμό, αλλά κάποιοι γείτονές τους δεν τα έχουν καταφέρει.

«Είμαστε σε σοκ. Τα παιδιά μας ακόμη τρέμουν. Εγώ και ο άντρας μου τα πήραμε και τρέξαμε προς την πόρτα, αλλά από την δόνηση είχε κλείσει από μία ντουλάπα που μετακινήθηκε. Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο και είδαμε να πέφτει στο πάτωμα η δεξαμενή νερού και να σπάει στο δωμάτιό μας. Καταφέραμε να βγούμε έξω και λίγα λεπτά μετά κατέρρευσε το κτίριο», είπε η Ιμπίγε Τοροτσίνι στην DW.

Ο Κλέβις Τότσι πρόσθεσε: «Εμείς καταφέραμε να βγούμε, την ώρα που έτρεμε η γη. Πολλοί γείτονές μου όμως δεν πρόλαβαν να βγουν έγκαιρα και προσευχόμαστε να είναι καλά».

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook