Σε «κατάσταση ομηρίας» οι υγειονομικοί στα Χανιά – Δυσαναπλήρωτα τα κενά των αναστολών

σε-κατάσταση-ομηρίας-οι-υγειονομικ-1302001

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου Χανίων προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος ζητώντας άρση των αναστολών, την μονιμοποίηση συμβάσεων εργασίας καθώς και την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Σήμερα, 25 νοσηλευτές «παλεύουν» να καλύψουν τα κενά που άφησαν πίσω τους, οι 85 εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή.

«Τα κενά είναι δυσαναπλήρωτα», τονίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος, Βαρδής Γεωργιακάκης.

«Στο νοσοκομείο δουλεύουν 40% περίπου άτομα,  με ελαστικές συμβάσεις εργασίας, με ΟΑΕΔ, επικουρικό, με ΣΟΧ. Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι είναι σε μία κατάσταση ομηρίας! Πρέπει να νομιμοποιηθούν για να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες» επισημαίνει ο κ. Γεωργιακάκης.

«Δεν γίνεται τα νοσοκομεία που έχουν τραβήξει όλο αυτό το φορτίο και όλο αυτό το βάρος της πανδημίας να δουλεύουν με προσωπικό με ελαστικές θέσεις εργασίας που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι».

Σοβαρές οι ελλείψεις σε προσωπικό 

Τα προβλήματα που εντοπίζονται στον νοσηλευτικό κλάδο είναι πολλά, σύμφωνα και με τον κ. Γεωργιακάκη καθώς το προσωπικό δεν φτάνει να καλύψει τις ανάγκες. Πολλές φορές βρίσκονται «κάτω από τα όρια της ασφάλειας» ενώ από τους 10 τραυματιοφορείς που έχουν βγει σε αναστολή, έχουν επιστρέψει μόνο οι 4.

Ακόμη, διαχρονικό αίτημα των υγειονομικών είναι η ένταξή τους στα βαρέα και αανθυγιεινά.

Το «γερασμένο» Νοσοκομείο Χανίων 

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά το θέμα με τις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου. Δεν είναι ούτε μία, ούτε δύο οι καταγγελίες που έχουν γίνει για την κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα. Σάπιες σωληνώσεις, νερά που στάζουν απ’ το ταβάνι…

«Το νοσοκομείο μας, είναι ένα γερασμένο, πλέον, νοσοκομείο. Όπως κάθε σπίτι θέλει φροντίδα έτσι και αυτό το νοσοκομείο 20αετίας. Οι σωληνώσεις είναι σάπιες, πατώματα ακούμε συνέχεια, πατώματα δεν βλέπουμε, μηχανόροφοι, προβλήματα συνέχεια, κουβάδες για νερά που στάζουνε. Γενναίες χρηματοδοτήσεις για να αποφύγουμε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και φαινόμενα δυστυχώς δυσκολίας ανάρρωσης για τους ασθενείς μας» είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Στο πλευρό τους, βρέθηκε και το Εργατικό Κέντρο Χανίων. «Τα αιτήματά τους είναι δίκαια και καλούμε την κυβέρνηση να τα υλοποιήσει» δήλωσε ο πρόεδρος, Γιάννης Μανωλικάκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook