Σε γεύμα με τον Μακρόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μασσαλία

σε-γεύμα-με-τον-μακρόν-ο-κυριάκος-μητσο-1276913
epa08659469 French President Emmanuel Macron (L) welcomes Greece's Prime Minister Kyriakos Mitsotakis for the plenary session of the seventh MED7 Mediterranean countries summit, in Porticcio, Corsica, France, 10 September 2020. French president is on a two day official trip to Corsica to attend the 7th MED7 Mediterranean countries summit held in Porticcio, near Ajaccio, on 10 September 2020. EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

Στο διεθνές Συνέδριο συμμετέχουν μεταξύ άλλων, ο Σαρλ Μισέλ η Κριστόν Λαγκάρντ και ηγέτες χωρών – Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Γεύμα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν θα έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Γαλλία για το συνέδριο με θέμα «Μεσόγειος, μία υποδειγματική θάλασσα έως το 2030.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σήμερα στην εναρκτήρια συνάντηση Υψηλού Επιπέδου του συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Διατήρησης Φύσης – IUCN (International Union for Conservation of Nature World Conservation), με θέμα «Μεσόγειος, μία υποδειγματική θάλασσα έως το 2030», κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

  • Στις 14:30 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός θα παρακαθήσει σε γεύμα που παραθέτει ο κ. Μακρόν.
  • Στις 19:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στο συνέδριο.

Στο διεθνές Συνέδριο συμμετέχουν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde και η Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Audrey Azoulay.

«Μεσόγειος, μία υποδειγματική θάλασσα έως το 2030»

Η νέα πρωτοβουλία «Μεσόγειος, μία υποδειγματική θάλασσα έως το 2030» («Mediterranean: a model sea by 2030»), ξεκίνησε υπό τον συντονισμό και πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας τον Οκτώβριο του 2020, με σκοπό να διαμορφωθεί ένα Σχέδιο Δράσης από κοινού μεταξύ ορισμένων χωρών της Μεσογείου που συμμετείχαν στην διαδικασία κατόπιν προσκλήσεως της Γαλλίας, το οποίο θα περιλάμβανε συγκεκριμένες δράσεις, χρονικούς και ποσοτικούς στόχους για την επίτευξη μίας βιώσιμης ανάπτυξης στη Μεσόγειο έως το 2030.

Οι συμμετέχουσες χώρες στην πρωτοβουλία είναι οκτώ: Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Μαρόκο, Αίγυπτος, Τυνησία, Αλγερία, ενώ οι συμμετέχοντες Οργανισμοί είναι πέντε: Σύμβαση της Βαρκελώνης / UNEP-MAP, Ένωση για τη Μεσόγειο (UfM), Conference of Peripheral Maritime Regions (CPMR), General Fisheries Commission for the Mediterranean (GFCM) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Θαλασσίων Θεμάτων και Αλιείας (Directorate-General for Maritime Affairs and Fisheries).

Η σημερινή εκδήλωση πέραν της δέσμευσης των χωρών για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας, θα δώσει την ευκαιρία για την ανάδειξη συγκεκριμένων διακρατικών projects που υλοποιούνται και μπορούν να συμβάλλουν στην εφαρμογή της πρωτοβουλίας.

Σχέδιο Δράσης (Action Plan)

Το Σχέδιο Δράσης περιλαμβάνει τέσσερις θεματικούς άξονες σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο για:

(1) την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας,

(2) την προώθηση της βιώσιμης αλιείας και την παύση της υπεραλίευσης,

(3) την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης και ιδιαίτερα των πλαστικών απορριμμάτων,

(4) την προώθηση βιώσιμων πρακτικών θαλάσσιων μεταφορών που προστατεύουν το περιβάλλον και συμβάλλον στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook